Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-01-28 08:07:10)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli üks. Varavastastest kuritegudest teatati 44, sh vargustest 18 korral. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada üks inimene. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati viis, narkojoobes kolm. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi registreeriti kuus, piirilt väljastatud sisenemiskeelde kaks. Eestist väljasaadetud isikuid oli kolm.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

26. jaanuaril teatati politseile relvataolise esemega tulistamisest Tallinna bussijaamas. 32-aastane Rootsi kodanikust mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Mustamäe teel asuvas korteris, mille käigus läksid kaklema 69-aastane ja 39-aastane mees. 39-aastane mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Kolde puiesteel asuvas korteris, mille käigus lõi 42-aastane mees 39-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Õismäe teel asuvas korteris, mille käigus tekitas 51-aastane mees valu ja kehavigastusi 38-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

26. jaanuaril teatati politseile peretülist Kopli tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 26-aastane naine valu ja kehavigastusi 20-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 31-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 40-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 26-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 19-aastasele naisele. Sündmuse täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Kelmused

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 55-aastane naine müüs kaupa okidoki.ee keskkonnas ning väidetav ostja palus müüjal ennast läbi Smart-ID tuvastada. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud 300 eurot.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 29-aastane mees müüs kaupa okidoki.ee keskkonnas ning väidetav ostja soovis teha ülekannet läbi portaali, kuhu pidi sisestama enda pangakaardiandmed, mida mees ka tegi. Hiljem avastas ta, et tema kontolt on kadunud 275 eurot.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et okidoki.ee portaalis kaupa müünud naisele kirjutas väidetav ostja, et soovib kaupa osta deposiidi kaudu ning selleks oli vaja müüjal sisestada enda pangakaardi andmed. Naine tegi seda ning hiljem avastas, et tema kontolt on kadunud ligi 270 eurot.

26. jaanuaril teatas 41-aastane mees politseile, et talle helistati Swedpanga numbrilt inimese poolt, kes esitles end panga töötajana ja ütles, et mehe kontolt on tehtud kahtlane ülekanne, mis tuleb blokeerida. Selleks pidi mees end Mobiili ID järgi tuvastama. Mees sisestas PIN-koodid ning kui tema arvelt kadus 6000 eurot, sai aru, et tegu on pettusega.

26. jaanuaril alustati menetlust selles, et 44-aastane mees teatas pettusest portaalis okidoki, mille käigus tal paluti ennast Smart-ID kaudu tuvastada, et sooritada portaalisisene makse. Mees sai aru, et on langenud kelmuse ohvriks, kui tema pangakontolt kadus 260 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Juhtumid piiril

26. jaanuaril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Läti numbrimärgiga sõiduautost kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

26. jaanuaril tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 31-aastasel Ukraina kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. jaanuaril teatati politseile, et Narvas P.Kerese tänava korteris löödi 46-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

26. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel ähvardas 36-aastane mees noaga teist meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Valeraha

26. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et Narvas avastati pangas võltsimistunnustega 200-eurone pangatäht. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

26. jaanuaril teatati politseile, et Jõhvis Jaama tänava korterist varastati kuldehteid. Kahju on ligikaudu 2100 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Omavoliline sissetung

26. jaanuaril teatati politseile, et Kiviõlis murti ukse lõhkumise teel sisse suvilasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Arvutikelmused

26. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel 62-aastane naine sai kõne väidetavalt pangatöötajalt, kelle sõnul on tema pangakontot kuritarvitatud. Kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, et taastada pangakonto turvalisus. Seejärel kadus kannatanu pangakontolt ligikaudu 890 eurot.

26. jaanuaril laekus Jõhvi politseijaoskonda avaldus, et 61-aastase mehe pangakontolt tehti rahaülekandeid teisele kontole ilma omaniku loata. Kahju on ligikaudu 674 eurot.

Palume inimestel oma vara hoidmise eesmärgil jälgida järgmised nõuandeid:

Kui saate kõne võõralt inimeselt, kes teatab teile võimalikest turvaprobleemidest pangakontol, pakub võimalus kiiresti rikkaks saada ja tundub kõnes agressiivne, siis kindlasti enne otsuse tegemist kontrollige saadud infot, helistades ettevõte, organisatsiooni või riigiasutuse telefoninumbrile ise. Ärge tehke kiirustades ühtegi otsust!

Ärge edastage võõrastele andmeid oma ID-kaardist, PIN-koodidest, infot muudest isikut tõendavatest dokumentidest, fotosid krediitkaardist jms.

Kui teile saabub pakkumine, mis lubab kiiresti suurt tulu või pakutakse müügiks toodet, mis on raskesti kättesaadav, siis suhtuge sellesse väga ettevaatlikult.

Ärge laadige tundmatu inimese palvel oma arvutisse programme, mis lubavad tal võtta üle pilti sinu arvutist - TeamViewer või AnyDesk.

Kui näete oma kontol kahtlast rahaülekannet, andke sellest viivitamatult teada pangale ja politseile, helistades telefoninumbril 112.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. jaanuaril kell 00.35 Eestist väljumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Eestis seadusliku aluseta 165 päeva. Mehele määrati rahatrahv, koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. jaanuaril kell 02.50 Eestisse sisenemisel Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. jaanuaril avastas Narva kordoni autopatrull Narva-Jõesuus kanali jääl püügile asetatud tähistamata harrastuskalapüügivahendit, mis eemaldati püügilt ning toimetati Mustajõe kordonisse hoiule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Ähvardamine
26. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Merimetsa tänaval eramaja hoovis ähvardas 36-aastane mees relvataolise esemega oma naabrit, 51-aastast meest. Politsei reageeris teatele suurte jõududega ning pidas 36-aastase mehe kinni. Politseinikud selgitasid välja, et tegemist oli õhkrelvaga. Kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Asja omavoliline kasutamine
26. jaanuari varahommikul sai politsei teate, et Pärnus Mai tänava kortermaja juurest parklaston kadunud sõiduauto Toyota Hilux. Auto leiti veidi hiljem Raeküla rannast linnuvaatlustorni juurest. Autost oli ära võetud esialgsetel andmetel ligi 1000 euro väärtuses asju. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
26. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et jaanuari alguses varastati Pärnus Ringi tänaval kauplusest ligi 500 euro väärtuses riideid.

Raplamaa

Vargus
26. jaanuaril sai politsei teate, et Raplas Tallinna maanteel varastas ka varem korduvalt vargusi toime pannud 48-aastane mees kauplusest alkoholi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine
25. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel reedel löödi Saaremaal talus 20-aastast meest, kes sai viga. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
26. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et laupäeval varastas seni tuvastamata mees Kudjape alevikus Tallinna maanteel kauplusest kaks akulöökkruvikeerajat. Vargusega tekitatud kahju on ligi 392 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.