Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Võistluse Delta X 2021 finaalis esitletakse uusi ja põnevaid ideid (2021-01-27 08:12:30)

Esimest korda toimuv tudengite ja gümnasistide võistlus Delta X, mille on ellu kutsunud Tartu Ülikool, jõuab 27. jaanuaril finaali. Võistlusele esitatud ligi saja lahenduse hulgast selgitatakse välja nelja valdkonna parimad.

Võistlus Delta X on loodud selleks, et pakkuda üliõpilastele ja gümnasistidele võimalust end proovile panna ning leida omandatud teadmistele praktiline väljund. Võistlus toimub neljas valdkonnas: robootika, digilahenduste, ärimudelite ja matemaatika alal. Finaalis osaleb üle saja noore üle kogu Eesti.

Delta X-i algataja professor Alvo Aabloo sõnul on võistluse suurim eelis eri valdkondade kohtumine. "Sellise võistluse ellukutsumise ajendiks oli koostöö arendamine. Usume, et ülikooli eri valdkondade teadlaste sünergia kandub võistluse mõjul ka tudengiteni," ütles Aabloo. Delta X-i projektijuhi, Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialisti Mare Vahtre sõnul on üliõpilastel esmakordselt toimuva võistluse vastu suur huvi. "See annab noortele suurepärase võimaluse oma teadmised proovile panna ja peagi aset leidev finaal tuleb väga põnev. Osalejate suur aktiivsus on kindlasti märk sellest, et niisugune võistlus on vajalik, ning loodetavasti kasvab võistlusvaldkondade arv tulevikus veelgi," lausus Vahtre.

Finaalis tutvustavad võistlejad enda väljamõeldud lahendusi. Näiteks ärimudelite valdkonnas astub üles meeskond Mycoo, kes soovib ehitada ja arendada linnades seenefarme, et pakkuda toidukohtadele ja tarbijatele värskeid ja kvaliteetseid gurmeeseeni. Samuti esitletakse lahendust, mis aitab ravimite võtmist paremini meeles hoida ja korraldada. Digilahenduste alal esitletakse väga mitmekesiseid ideid, näiteks mobiilimängu SwingFinity, kus tegutseb asteroide hävitav robot. Matemaatika võistlusvaldkonnas tutvustatakse muu hulgas Simpsoni paradoksi kaudu, et kogutud andmeid peab analüüsima läbimõeldult. Robootika valdkonnas võisteldakse robotite korvpallis ja omavahel võtavad mõõtu ka autonoomsed droonid.

Parima lahenduse loojatele on rahalised auhinnad ja ideede elluviimiseks pakutakse nõuandeid. Muu hulgas on auhinnad välja pannud Statistikaamet ja ettevõte YEInternational. Võistlustöid hindavad oma valdkonna eksperdid.

Tudengite ja gümnasistide võistluse Delta X 2021 finaal algab 27. jaanuaril kell 10 ja seda on võimalik jälgida Worksupi veebikeskkonas. Täpsem info ja ajakava on võistluse kodulehel delta.ut.ee/delta-x.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.