Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu uus linnakirjanik on Juhan Voolaid (2021-01-14 08:14:40)


13. jaanuaril kell 11 kuulutati Tartu kesklinnas asuval Koidula ja Jannseni mälestusväljakul 2021. aasta Tartu linnakirjanikuks Juhan Voolaid.

Linnakirjaniku stipendiumi andis üle Tartu linnapea Urmas Klaas. "Tartu valib linnakirjanikku juba viiendat aastat. Linnalt saadav stipendium annab kirjanikule indu uute teoste loomiseks ja võimaldab tal rohkem pühenduda loometegevusele. See traditsioon rikastab Tartu kultuurielu ka laiemalt, sest meil on linnakirjanikega olnud väga hea koostöö," ütles linnapea.

Vastne linnakirjanik Juhan Voolaid on kirjutanud raamatuid alates 2008. aastast. "Olen kirjutanud mitmeid Tartu-teemalisi raamatuid ja kavatsen sellega jätkata. Olen selles linnas sündinud, kasvanud ja kirjanikuks saanud, praegu on hea võimalus midagi tagasi anda. Oma linnakirjaniku perioodil pöördun nii täiskasvanute kui laste poole uue raamatu ja uute juttude, aga ka näiteks pildinäituse vahendusel. Ma tahan inimesteni tuua elurõõmsat ja põnevat kirjandust," rääkis Voolaid.

Tartu linna ja Tartu Kultuurkapitali koostöös välja antava stipendiumi saamiseks esitati sel aastal viis avaldust. Linnakirjaniku valis nende seast välja ekspertkomisjon, kuhu kuulusid Kirjanike Liidu Tartu osakonna, Eesti Kirjandusmuuseumi, Tartu Ülikooli kirjanduse ja teatriteaduste osakonna, O. Lutsu nimelise Tartu linnaraamatukogu, Tartu Kultuurkapitali ja linnavalitsuse esindajad.

Aastane Tartu linnakirjaniku stipendium antakse välja ilukirjanduse või publitsistikaga tegelevale kirjanikule, kes elavdab Tartu kirjanduselu ja aitab kujundada linna mainet rahvusvaheliselt tuntud kirjandussõbraliku linnana. Stipendiumile kandideerimiseks tuli Tartu Kultuurkapitalile esitada nägemus Tartu linnakirjaniku rollist ning anda ülevaade senisest loomingulisest tegevusest ja loominguplaanidest 2021. aastal. Stipendiumi suurus on eelneva aasta kahekordne töötasu alammäär. 2021. aastal on stipendium 14 016 eurot, mis makstakse välja igakuiste osamaksetena.

Linnakirjaniku stipendiumit antakse välja viiendat aastat ja see on üks Tartu tegevustest UNESCO rahvusvahelise kirjanduslinnana.

Seni on olnud Tartu linnakirjanikud Kristiina Ehin (2017), Mika Keränen (2018), Vahur Afanasjev (2019) ja Carolina Pihelgas (2020).

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.