Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustab metsastamistoetuse taotluste vastuvõttu (2007-03-13 17:14:54)

 

Toetuse eesmärgiks on vähendada põllumajanduseks vähemsoodsate maade osakaalu…


Alates 14. märtsist kuni 2. aprillini võetakse Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikes büroodes vastu taotlusi sellise metsakultuuri hooldamise ja täiendamise toetamiseks, mis on rajatud põllumajandusmaale.

PRIA maaelu arengu toetuste büroo peaspetsialisti Aire Vesteri sõnul on metsakultuuri täiendamis- ja hooldustoetus mõeldud neile taotlejatele, kes on kahel eelmisel aastal Maaelu Arengukava raames taotlenud põllumajandusmaa metsastamise toetust ning selle abiga metsakultuuri rajanud.

„Toetuse eesmärgiks on vähendada põllumajanduslikust kasutusest välja jäänud ja põllumajanduseks vähemsoodsate maade osakaalu, toetades seeläbi väärtusliku metsaga metsamaa kujunemist,” selgitas Vester meetme eesmärke.

Hooldustoetust saab igale põllule taotleda kokku neli korda viieaastase kohustuseperioodi jooksul ning toetuse määr on 1205 krooni hektari kohta. Täiendamistoetust hukkunud metsakultuuri taastamiseks saab kogu kohustusperioodi jooksul taotleda igale põllule ühel korral, selle toetuse määr on 2003 krooni ühe hektari kohta.. Täiendamistoetus makstakse taotleja arveldusarvele hiljemalt 10. oktoobriks ja hooldustoetus hiljemalt järgmise aasta 2. veebruariks.

Hooldamiseks loetakse mulla kobestamist, rohimist, niitmist ja multšimist (v.a tallamist). Hoolduseks loetakse ka metsastatud põllu ümber aia ehitamist ja kaitsevahendi ning taimekrae paigutamist ümber taime tüve. Hoolduseks ei loeta repellendi ja kemikaali kasutamist.

2005. ja 2006. aastal metsastati metsakultuuri rajamistoetuse abil kokku 2 830 ha põllumajandusmaad. 2006. aastal määrati metsakultuuri täiendamistoetust 42 hektarile ja metsakultuuri hooldustoetust 862 hektarile.

Hooldus- või täiendamistoetuse taotleja võib PRIA piirkondlikust büroost küsida taotluste ettetrükki, kus on toodud põldude loetelu (põllumassiivi numbrite ja põllu numbritega), mille kohta on võimalik toetust taotleda.

Täpsemat infot toetuse tingimuste kohta, vajalikud taotlusvormid ning muu oluline info on olemas PRIA kodulehel www.pria.ee, samuti saab infot PRIA piirkondlikest büroodest ja keskusest Tartus.

 

Allikas: PRIA 13.03.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.