Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-01-05 08:02:55)

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 31.12.2020-03.01.2021 174 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulga kaks rasket tervisekahjustust, kaks avaliku korra rasket rikkumist, 44 varavastast kuritegu. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kaks ja sai vigastada 19 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 70, narkojoobes sõidukijuhte 10.

Põhja prefektuur


Tallinn

Raske tervisekahjustuse tekitamine

1. jaanuaril teatati politseile, et Haabersti linnaosas Õismäe teel korteris lõi 60-aastane naine noaga mitu korda selga enda abikaasat, 61-aastast meest, kes viidi haiglasse. Politsei pidas naise kinni.

Avaliku korra rikkumine

1. jaanuaril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Sääse tänaval toimus kaklus mitme inimese vahel. Kakluse käigus sai kannatada 35-aastane mees. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Kiive tänaval korteris lõi 49-aastane mees endale tuttavat 30-aastast meest näkku, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas löömises kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

31. detsembril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Paekaare tänaval korteris lõi 44-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus enda elukaaslast, 47-aastast naist käega näkku. Politsei saabumise ajaks oli mees kodunt lahkunud. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Nõmme linnaosas Kraavi tänaval korteris lõi 42-aastane mees enda abikaasat, 50-aastast naist, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja kehavigastuse. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Kunderi tänaval ründas joobes 32-aastane mees enda abikaasat, 47-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Haabersti linnaosas Järveotsa teel korteris toimus kaklus nelja mehe vahel. Kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse 21-aastase mehe. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Vikerlase tänaval korteris lõi 43-aastane mees enda elukaaslast, 44-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Meeliku tänaval kortermaja trepikojas lõi seni tundmatu mees 22-aastast meest rusikaga näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiesteel korteris lõi 55-aastane mees enda sõbrannat, 55-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Pirita linnaosas Padriku teel toimus konflikt 37-aastase, 36-aastase ja 26-aastasse alkoholijoobes mehe vahel. Kõik kolm meest said tüli käigus kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Kaupmehe tänaval korteris tungis 41-aastane mees kallale enda abikaasale, 46-aastasele naisele. Politsei pidas mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänaval korteris toimus konflikt 45-aastase naise ja 38-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled tekitasid teineteisele kehavigastusi.

1. jaanuaril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas E. Vilde teel korteris ähvardas joobes 22-aastane naine 20-aastast meest.

1. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Vasara tänaval tekkis konflikt nelja mehe vahel, mis päädis sellega, et kolm meest ründasid 32-aastast meest. Mehel õnnestus peksjate juurest põgeneda. Juhtunud täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänaval korteris lõi 42-aastane mees 50-aastast meest. Politsei pidas 42-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Sõle tänaval lõi 50-aastane mees enda elukaaslast, 58-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Akadeemia teel peksis 46-aastane mees ja ähvardas noaga 56-aastast meest. Politsei pidas 46-aastase mehe kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Madala tänaval lõi 18-aastane naine mitu korda enda elukaaslast, 21-aastast meest. Politsei pidas naise löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas K. Kärberi tänaval lõi 33-aastane mees enda elukaaslast, 28-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas Lastekodu tänaval tekkis konflikt 30-aastase mehe ja 28-aastase naise vahel, mille käigus lõi mees naist rusikaga näkku. Konflikti sekkus ka 42-aastane mees. Kiirabi viis naise haiglasse. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

2. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval olevas elukohas lõi 55-aastane naine korduvalt enda elukaaslast, 38-aastast meest. Politsei pidas naise kinni.

3. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Jahu tänaval läks 37-aastane mees kallale oma abikaasale, 37-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Mees peeti politseinike poolt kinni.

Vargus

3. jaanuaril teatati politseile, et Suur-Sõjamäe tänaval asuvast kaubanduskeskuse kauplusest on varastatud iPhone ja selle erinevaid tarvikuid. Kahjusumma ligikaudu 1000 eurot.

Kelmused

30. detsembril helistati Põhja-Tallinna linnaosas Tuulemaa tänaval elavale 36-aastasele naisele numbrilt 63100310. Helistaja tutvustas end Swedbanki töötajana ning palus naisel sisestada PIN1 ja PIN2 kood ning isikukood, mida avaldaja ka tegi. Hiljem selgus, et naise kontolt oli tehtud ülekanne teisele kontole summas 3219,38 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril teatati politseile, et Paldiski linnas Rae tänava maja trepikojas lõi 49-aastane mees korduvalt 61-aastast naist, tekitades sellega naisele füüsilist valu. Politsei pidas 49-aastase mehe löömises kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Saue linnas Tule tänaval korteris ründas 21-aastane mees enda elukaaslast, 20-aastast naist, tekitades talle kehavigastusi. Politsei pidas 20-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

3. jaanuaril teatati politseile peretülist Saku vallas, mille käigus läks 33-aastane naine kallale oma abikaasale, 52-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

Vargus

3. jaanuaril teatati politseile, et Viimsi alevikust on varastatud sõiduauto Saab. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab välja menetlus.

Juhtumid piiril

31. detsembril koostati 1995. aastal sündinud Ukraina kodanikule sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja vabatahtlik lahkumisettekirjutus. Naine viibis Eestis 10 päeva seadusliku aluseta.

31. detsembril koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus ja koostati sissesõidukeeld üheks aastaks ning kuueks kuuks 2000. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Naine pani 30. detsembril toime süüteo. Naise viisavaba viibimisaeg lõpetati ennetähtaegselt.

2. jaanuaril viidi läbi illegaalimenetlus 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes tabati sõiduki roolist alkoholijoobes. Mees ei teinud politseinikega koostööd ja oli ebaviisakas ametnike suhtes. Mehe viisa tühistati, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

3. jaanuaril viidi läbi illegaalimenetlus 1994. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes viibis Eestis töötamise asjus, ent pani toime varguse. Mees saadeti riigist välja ning kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

Lõuna prefektuur

Jõgevamaa

Avaliku korra raske rikkumine

Politseile laekus teade, et 3. jaanuari pealelõunal helistati Mustvee vallas elavale naisele ning öeldi, et tema kodumajas on pomm, mis mõne sekundi pärast plahvatab. Inimesed väljusid majast ning ärevale sündmusele reageerisid kõik operatiivteenistused. Ajal, mil demineerijad kontrollisid üle maja, vaatasid politseinikud üle maja ümbruse, õnneks midagi ohtlikku majast ega selle ümbrusest ei leitud. Juhtunu üksikasju, muuhulgas libakõne teinud inimest selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. jaanuari õhtupoolikul sai politsei väljakutse, et Tartus Nurme tänavale korteris lõi 56-aastane alkoholi tarvitanud mees oma elukaaslast. Naine sai konfliktis viga ning pöördus esmaabiks traumapunkti. Lööja toimetati asjaolude selgitamiseks aga jaoskonda.

1. jaanuari varahommikul puhkes Tartus Kesk Kaare tänaval alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel tüli, mis päädis omavahelise rüselusega. Mõlemad tüli osapooled said kähmluses viga ning meedikud andsid neile esmaabi, misjärel toimetati elukaaslased asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Politseile laekus teade, et 1. jaanuaril lõi 45-aastane mees Tartus Kullerkupu tänava eramus tuttavat naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 2. jaanuari sai politsei väljakutse, et Tartus Lossi tänaval löödi 19-aastast noormeest, kes toimetati esmaabiks traumapunkti. Juhtunu üksikasju ning lööjat selgitab politsei kriminaalmenetluses.

2. jaanuari varahommikul laekus politseile teade, et Tartus Ropka tänaval ründas 53-aastane mees naabreid, kes olid korduvalt palunud ümberkaudsete häirimine lõpetada ning valjult mängiv muusika vaiksemaks keerata. Konflikti käigus viga saanud noormees pöördus esmaabiks traumapunkti ning seejärel asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Ähvardamine

1. jaanuaril märkasid politseinikud Elva vallas Puhja aleviku eramu ees omavahel riielnud seltskonda. Lähemal uurimisel ilmnes, et samas seltskonnas viibinud 43-aastane mees oli teisi mõni hetk varem noaga ähvardanud. Keegi õnneks viga ei saanud. Politsei pidas joobes ning agressiivse käitumisega mehe kinni ning toimetas ta arestikambrisse esmalt kainenema.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuaril sai politsei väljakutse Tõrva linna korterisse, kus 29-aastane mees lõi 45-aastast tuttavat meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuari hilisõhtul teatati politseile, et Viljandis Kesk-Kaare tänava elamust väljus naine, kelle kallal oli vägivallatsetud. Teatele reageerinud politseinikud võtsid naise auto peale ning viisid ta kõigepealt esmaabiks traumapunkti. Peale seda toimetati naine politseijaoskonda ning täpsemate asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.

Juhtum piiril

3. jaanuari õhtupoolikul pidasid piirivalvurid Võrumaal Setomaa vallas Perdaku külas piirialal kinni 43-aastane välismaalase, kes oli mõni hetk enne kinnipidamist ületanud ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Mees toimetati asjaolude selgitamiseks esmalt piirivalvekordonisse ning juhtunust informeeriti ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Vinni valla kortermaja korteris lõi 45-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Röövimised

2. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ravi tänava maja juures rünnati 82-aastast meest ja võeti tema rahakott koos raha ja kaartidega. Kahju on ligikaudu 30 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänava kaupluse juures rünnati 33-aastast meest ja võeti ära tema mobiiltelefon. Esialgne kahju on 120 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narva-Jõesuu linna eramus ründas 81-aastane naine poissi, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi.

31. detsembril teatati politseile, et Sillamäel V. Tškalovi tänava korteris lõi 58-aastane naine oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

31. detsembril teatati politseile, et Narvas Energia tänava korteris lõi 56-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

31. detsembril teatati politseile, et Narvas Sepa tänava korteris ründas 25-aastane mees oma endist elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

31. detsembril teatati politseile, et Alutaguse valla kortermaja korteris kasutas 32-aastane mees füüsilist vägivalda oma abikaasa suhtes, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänava korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava korteris löödi 34-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris ründas 60-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Rahu tänava korteris lõi 48-aastane mees oma elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris lõi 29-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus talle tuttavat naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Pärna tänava korteris lõi 55-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Vahtra tänava korteris ründas 41-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris rünnati 32-aastast meest, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Estonia puiestee korteris lõi 35-aastane naine oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril teatati politseile, et Kiviõlis Viru tänava korteris ründas 36-aastane naine oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

2. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel Ranna tänava korteris lõi 46-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

2. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti korteris lõi 41-aastane mees oma tütart, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

2. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel V. Tškalovi tänava maja trepikojas löödi 46-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee bussipeatuses löödi 14-aastast poissi, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänava korteris ründas 59-aastane naine oma elukaaslast, tekitades kannatanutele füüsilist valu ja kehavigastusi.

3. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava korteris lõi joobes 22-aastane mees naist ja tema tütart, tekitades kannatanutele füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

3. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel V. Tškalovi tänava maja trepikojas lõi 38-aastane mees teist meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Omavoliline sissetung

31. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel tungiti akna lõhkumise teel sisse eramajja. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtum piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 3. jaanuaril kella 01.30 ajal Eestisse sisenemisel Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Lääne prefektuur

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. detsembril sai politsei teate, et Hiiumaal eramajas lõi 61-aastane mees 40-aastast naist, kes sai viga.

Järvamaa

Vargus

31. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et möödunud aasta detsembri alguses varastati Koeru alevikus majast õhksoojuspump, pelletiküttega ahi ja muud. Vargusega tekitatud kahju on 2930 eurot.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

31. detsembril saipolitsei teate, et Haapsalus korterelamus lõi 35-aastane mees oma 32-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.


2. jaanuari kella 1 ajal sai politsei teate, et Haapsalus lõi 51-aastane mees korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus 43-aastast meest noaga ning vigastas sellega tema kätt. Politsei pidas 51-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused
31. detsembril sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas Vidruka külas murti detsembrikuu jooksul sisse ettevõtte hoonetesse ning varastati erinevaid metallist esemeid. Vargusega tekitatud kahju on ligi 3000 eurot.

3. jaanuaril sai politsei teate, et 53-aastane mees varastas Haapsalus Posti tänaval kauplusest alkohoolseid jooke. Politseinikud pidasid ka varem korduvalt vargusi toime pannud mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa


Kehalised väärkohtlemised

2. jaanuaril sai politsei teate, et Tori vallas eramus tõukas 36-aastane mees oma 32-aastast elukaaslast, kes kukkus ning sai viga. Politsei pidas 36-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

1. jaanuaril sai politsei teate, et Raplas lõi 41-aastane mees oma 39-aastast abikaasat.Politsei pidas 41-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

1. jaanuaril sai politsei teate, et Raplas Tallinna maantee parklas löödi 24-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab infot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.