Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaameti ja -inspektsiooni ühendamisel säilivad kõik põhiteenused (2021-01-04 04:06:56)

1. jaanuaril 2021 alustasid Keskkonnaamet ja Keskkonnainspektsioon ühise asutusena. Uus asutus hakkab kandma Keskkonnaameti nime.

Kliendile muutub lihtsamaks see, et kahe asutuse asemel on tal nüüd üks partner, kelle poole pöörduda. Kuigi ühendameti loomisega muutub mõnevõrra organisatsiooni struktuur ja korraldatakse ümber mõne üksuse töö, jäävad kliendihalduses kehtima senised põhimõtted. Näiteks keerukaid keskkonnakasutuse komplekslubasid taotlevatel ettevõtetel on üks kontaktiisik, kes neid kogu taotlemise ja aruandluse protsessi juures peamiselt abistab.

Uue Keskkonnaameti loomisel vaadati üle suur osa seniseid tegevusi, et leida võimalusi töö tõhusamaks muutmiseks. Teenuste arendamine ja optimeerimine jätkuvad ka järgnevatel aastatel. "Jätkame uuest aastast ühtse ja tugevama Keskkonnaametina. Oleme paljudes valdkondades loonud eeltingimused, et ühinemisega loodetavad kasud saaksid hakata avalduma. Meie eesmärk on luua selline riigiasutus, mille üle ise uhkust tunda ja näidata seda ka lastele. Meil on väga oluline roll Eesti rohepöörde ühe eestvedajana ja tuleviku Eesti kujundajana keskkonnajulgeoleku vaatenurgast," sõnas Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart.

Alates 1. jaanuarist hakkas Keskkonnaametis kehtima üks üldine klienditeeninduse telefoninumber 662 5999, millele on oodatud päringud kõikvõimalikel Keskkonnaametiga seotud teemadel.

"Endiseks jääb põhimõte, et Keskkonnaamet paikneb võimalikult lähedal oma kliendile, koostööpartnerile ja töötaja elukohale. Kuigi meie ametlik aadress asub Pärnus Rohelisel tänaval, on Keskkonnaametil 28 kontorit kõikjal üle Eesti. Uue struktuuri alusel kaovad üksustena ära regioonid, kuid säilivad kõik meie teenused, esindatus piirkondlikes koostöökogudes ning maakondlikud järelevalvebürood," ütles Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart.

Klientidel tasub silmas pidada, et Keskkonnaameti kontori külastamise asemel tuleks praegu kontakti otsida pigem e-kanalite kaudu. Suur osa Keskkonnaameti teenustest on elektroonilistes kanalites kättesaadavad. Kuna COVID-19 leviku tõttu teevad paljud Keskkonnaameti töötajad kaugtööd oma kodudes, siis tuleb ametnikuga kontoris või veebi teel kohtumiseks aeg eelnevalt kokku leppida.

1. jaanuarist tasub keskkonnarikkumistest ja -juhtumistest teatada riigiinfo telefonile 1247. See on üks telefoninumber, mis töötab 24/7 ja kuhu saab pöörduda keskkonnaküsimustega, teatada hätta sattunud metsloomast või ebaseaduslikust tegevusest looduses. Ühtse riigiinfo telefoni võtab Häirekeskus kasutusele endise keskkonnainfo telefoni asemele, üleminekuajal suunatakse vanale numbrile laekuvad kõned automaatselt uuele. 1247 on helistajale tasuta.

Keskkonnaameti ülesandeks jääb jätkuvalt Eesti riigi keskkonnakasutamise, looduskaitse ja kiirgusohutuse poliitika ellu viimine ning looduskeskkonna kaitseks kehtestatud seaduste ja normide täitmise kontrollimine. Samuti osaleb Keskkonnaamet keskkonnavaldkonda reguleerivate õigusaktide ja teiste ametlike dokumentide väljatöötamises ning täiustamises.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.