Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-12-15 08:13:22)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 121 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 41 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 29 vargust (üks eluruumidest ja üks sõidukist) ning neli sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada kolm inimest. Tabati 47 alkoholijoobes sõidukijuhti ja üheksa narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

11. detsembril teatati politseile, et Haabersti linnaosas Sarra tänaval lõi 47-aastane mees enda elukaaslast, 34-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. detsembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas E. Vilde teel korteris toimus konflikt joobes elukaaslaste vahel, mille käigus 37-aastane naine tekitas vigastusi 32-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. detsembril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas J. Köleri tänaval majas toimus kaklus, mille käigus sai vigastusi 23-aastane mees. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

11. detsembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiesteel lõi 35-aastane mees enda elukaaslast, 30-aastast naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

11. detsembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Akadeemia teel majas rünnati alkoholijoobes 22-aastast meest. Mees toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Kesklinnas Vabaduse väljakul tungis seni tuvastamata mees kallale 26-aastasele mehele. Kiirabi viis kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Lasnamäel Anni tänaval tekkis alkoholi tarvitamise käigus konflikt seni tuvastamata meeste ja 31-aastase mehe vahel, mille käigus löödi 31-aastast meest rusikaga ja jalaga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Haaberstis Astangu tänaval läks alkoholijoobes 51-aastane naine kallale 36-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval läks 46-aastane naine kallale enda elukaaslasele, 44-aastasele mehele ja lõi teda rusikaga näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Mustamäel Mustamäe teel lõi 47-aastane mees rusikaga näkku enda elukaaslasele, 45-aastasele naisele. Politsei pidas 47-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. detsembril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Tartu maanteel majas tungis 44-aastane mees kallale 34-aastasele mehele ja tekitas kannatanule füüsilist valu ning kehavigastuse. Politsei pidas 44-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

13. detsembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Akadeemia teel majas ründas tüli käigus 25-aastane mees 23-aastast naist ja tekitas kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. detsembril teatati, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiesteel majas ründas 43-aastane mees 22-aastast meest. Politsei pidas 43-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

13. detsembril teatati, et Lasnamäe linnaosas Kärberi tänaval korteris läks joobes 59-aastane mees kallale enda emale, 77-aastasele naisele. Politsei pidas 59-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

Kelmus

11. detsembril helistas venekeelt kõnelev naine, kes esitles end Swedpanga töötajana, 74-aastasele Mustamäe linnaosas elavale naisele. Helistaja sõnas, et teataja kontolt on tehtud tema teadmata ülekanne summas 300 eurot. Helistaja palus teatajal siseneda pin-kalkulaatoriga internetipanka, mida teataja ka tegi. Teataja helistas hiljem ise panka ning selgus, et tema arvelt oli võetud 1500 eurot.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. detsembril teatati politseile, et Keila linnas Piiri tänaval löödi 32-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. detsembril teatati politseile, et Kuusalu alevikus tekitasid seni tundmata inimesed kehavigastusi 29-aastasele mehele. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

12. detsembril teatati politseile, et Saue vallas Kibuna külas oli konflikt alkoholijoobes 39-aastase mehe, 61-aastase mehe ja 59-aastase naise vahel, mille käigus tekitati 61-aastasele mehele kehavigastusi. Kiirabi viis 61-aastase mehe haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

Kelmus

11. detsembril alustati menetlust selles, et 29. novembril võeti telefoni teel ühendust Kiili vallas elava 38-aastase naisega ja teatati, et tema kauplemisplatvormil, millel naine varasemalt oli registreerunud, toimub ebaseaduslik raha liikumine ning kohtuprotsesside vältimiseks tuleks tema konto sulgeda. Selleks pidi naine võimaldama enda arvutile juurdepääsu AnyDesk programmi vahendusel, sisenema internetpanka, tõstma pangaülekande limiite, edastama pangakaardi ja isikutunnistuse fotod ning tuvastama ennast mobiil ID-ga. Selle tulemusena vormistati mitme päeva vältel naise teadmata tema nimele erinevaid kiirlaene summas 17 8000 eurot, mis laekusid naise kontole. Naise kontolt tehti mitu ülekannet erinevatele kontodele kogusummas üle 21 000 euro. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

11. detsembril kontrolliti Tallinna sadamas 1993. aastal sündinud Soome Vabariigi kodanikku, kellel oli kotti peidetud tsiviilkäibes keelatud külmrelva kasteet. Mehele koostati väärteoprotokoll.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. detsembril teatati politseile, et Rakveres Võidu tänava kortermaja trepikojas ründas 32-aastane naine tuttavat 66-aastast naisterahvast. Politsei selgitab välja juhtunu täpsemad asjaolud alustatud kriminaalmenetluse käigus.

13. detsembril teatati politseile, et Rakveres Tallinna tänava korteris ründas 29-aastane mees oma abikaasat. Politsei selgitab välja juhtunu täpsemad asjaolud alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

11. detsembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Mõisa tee korteris lõi 35-aastane mees 57-aastast naist. Politsei selgitab välja juhtunu üksikasjad kriminaalmenetluse vältel.

11. detsembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris ründas 56-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

12. detsembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris tekkis alkoholitarvitamise käigus konflikt, mille tagajärjel läks 40-aastane mees oma elukaaslasele kallale. Politsei uurib juhtunu täpsemaid asjaolusid kriminaalmenetluse käigus.

12. detsembril sai politsei väljakutse Narva Rahu tänava korterisse, kus alkoholitarvitamise käigus tekkinud konfliktis lõi 38-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. detsembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Ahtme maantee korteris lõi 54-aastane mees oma abikaasat. Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

13. detsembril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris lõi 42-aastane mees oma endist abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

12. detsembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru teel ähvardas 44-aastane mees oma endist abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Vargus

13. detsembril teatati politseile, et Kiviõlis Soo tänava korterist varastati ukseluku lõhkumise teel tööriistakohver. Tekitatud kahju ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. detsembril sai politsei teate, et Paides eramajas lõi 75-aastane mees oma 76-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

12. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Tallinna maanteel lõi 38-aastane mees korteris ühise alkoholi tarvitamise käigus 42-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

11. detsembril sai politsei teate, et Lavassaare alevikus lõi alkoholi tarvitanud 34-aastane mees oma 82-aastast vanaema, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

14. detsembril laekus politseile teade, et Tartus Kastani tänava majutusasutuses puhkes kahe seltskonna vahel tüli. Omavahelises jageluses sai viga 28-astane mees, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Juhtunu täpsemaid üksikasju ning tüli tagamaid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

12. detsembril sai politsei väljakutse Kastre valda, kus oli alkoholi tarvitanud elukaaslaste vahel puhkenud tüli, mille käigus joobes 36-aastane mees lõi oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta arestimajja kainenema.

Vargus

7. detsembril laekus politseile teade, et Peipsiääre vallast Koosa küla soojakust on varastatud elektrilisi tööriistu. Esialgne kahju on 3154 eurot.

Viljandimaa

Röövimine

13. detsembril kella 20.35 ajal sai häirekeskus teate, et Viljandis Riia maanteel lükkasid kaks noorukit pikali kauplusest väljunud eaka naise ning röövisid temalt poekoti koos sularaha ning dokumentidega. Sündmusele reageerinud politseinikud tabasid lähistelt 15-aastase ja 17-aastase noormehe, kes kuriteos kahtlustatavatena kinni peeti ning asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda viidi. Politseinikud leidsid lähedusest üles ka eakalt naiselt röövitud koti ning seegi toimetati esialgu jaoskonda. 83-aastane naine sai kukkumise järel kergemalt viga ning meedikud viisid ta tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse.

Juhtumid piiril

12. detsembril kontrollisidLõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Tartumaal asuvaid ettevõtteid selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks. Kokku kontrolliti 12 juriidilist ja 25 füüsilist isikut ning avastati, et viie inimese töötamine ei olnud nõuetekohaselt registreeritud. Andmed töötajate registrisse kandmata inimestest edastati maksu- ja tolliameti töötajatele.

11. detsembril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Eesti numbrimärgiga sõiduautost Volvo kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni
vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.