Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA alustas otsetoetuste ja üleminekutoetuste väljamaksetega (2020-12-09 08:35:29)

PRIA alustas 4. detsembril otsetoetuste ja hektaripõhiste üleminekutoetuste väljamaksmist. Tänavune otsetoetuste eelarve on eelmise aasta omast 25 miljonit eurot suurem.

Esimestel maksete tegemise päevadel on toetuse kätte saanud ca 4000 põllumeest.

PRIA peadirektori asetäitja Ahti Bleive: "Nagu aastatega juba harjumuspäraseks on saanud, toimub suurem pindalatoetuste väljamaksmine detsembri esimeses pooles. Käesolev aasta on koroonaviiruse leviku tõttu olnud erakordne ja see on ka põllumehed seadnud senisest keerulisemasse finantsolukorda. Põllumeestele on kahtlemata oluline saada toetused kätte võimalikult varakult ja vaatamata COVID-19-st tingitud töö korraldamise keerukusele oleme suutnud pindalatoetuste väljamaksete teostamisega ka sel aastal jätkata tavapärases rütmis."

Ühtset pindalatoetust (ÜPT) taotlejaid oli tänavu kokku 14 078 ja ÜPTd taotleti kokku 967 361 hektarile, mis on ca 2000 hektarit rohkem kui eelmisel aastal. Piimalehma kasvatamise otsetoetuse taotlejaid oli 755, kes taotlesid toetust 29 897 piimaveisele, ning sel aastal uue toetusena antava piimalehma kasvatamise otsetoetuse taotlejaid Saaremaal, Hiiumaal, Muhus, Kihnus ja Ruhnus oli 109, kes taotlesid toetust 5951 piimaveisele.

Paljud põllumehed on taotlenud toetusi erinevatest meetmest, mille määramised toimuvad jooksvalt ja raha võib seetõttu taotlejate pangakontole jõuda erinevatel päevadel.

Kuut Eestis makstavat otsetoetust rahastab Euroopa Liit kokku 169 miljoni euroga. Kahte hektaripõhist üleminekutoetust rahastab Eesti riik 2,6 miljoni euroga.

Klientideni jõudvatelt summadelt on PRIA juba teinud vajalikud vähendused, tasaarveldused ja eraisikute toetustelt kinni pidanud tulumaksu.

Järgneva kahe nädala jooksul plaanib PRIA kõik otsetoetused välja maksta. Lõplikud andmed makstud toetuste kohta avaldame oma kodulehel siis, kui kõik otsused on kinnitatud. Kliendid saavad endaga seotud maksete ja otsuste andmeid vaadata e-PRIA teenusest "Maksed ja võlgnevused".



Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.