Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu keskendub easõbraliku elukeskkonna arendamisele (2020-12-09 08:23:21)


Foto: Eva Maria Tartu

Tartu linnavalitsus asub looma easõbraliku linna strateegiat, mille eesmärgiks on kujundada linn terviklikult easõbralikuks üle terve elukaare.

Strateegia keskendub suuresti just vanemaealistele ning vananemisega kaasnevatele vajadustele, soovidele ja unistustele. Rahvastik vananeb nii Euroopas tervikuna kui ka Eesti ja Tartus.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul tuleb senisest rohkem jälgida, et täna tehtud otsused toetavad tartlasi ka vanemas eas. "Paljud lahendused, mis sobivad eakatele, on universaalsed ja sobivad üle terve elukaare - nii on Tartu ühistranspordi madalapõhjalised bussid mugavad ka lapsevankriga liikujale ja liikumispuudega tööealisele inimesele. Tartus on paljusid teenuseid võimalik saada kodust lahkumata, ühtviisi toetatakse nii laste kui ka eakate kultuuritegevust. Loodava strateegiaga soovime kõik head mõtted ja erinevate osakondade easõbralikud tegevused koondada ühte dokumenti ning küsida linnaelanikelt, mida saaks veel teha, et vanemaealised end Tartus elades hästi ja hoitult tunneksid," sõnas Urmas Klaas.

Abilinnapea Mihkel Lees lisas, et eakaid abistavad Tartus heaolumeistrid ja hoolduskoordinaatorid. "Eelmisel nädalal alustasime eakate kõnniringidega ning mitu aastat on toimunud eakate kukkumisennetusprogramm ja treeningud. Selleks, et säilitada heaolu vanemas eas, oleme järjest enam tähelepanu suunanud tegevustele, mis soodustavad tervislikke eluviise alates lastest ja noortest kuni kõrgema vanuseni välja. Oleme harjunud seostama kõrget vanust abivajadusega. Koostatava strateegia eesmärk on aga vaadata vananemist kui normaalset protsessi, mis ei piirdu ainult abivajadusega, ja anda ka tänastele noortele ning keskealistele võimalus kaasa rääkida, kuidas nemad sooviksid Tartu linnas eakana elada ning milline võiks nende jaoks olla meeldiv keskkond tulevikus," rääkis Mihkel Lees.

Tartu linna easõbraliku linna strateegia koostab Civitta Eesti AS, kes kaasab strateegia koostamisse peale Tartu linnavalitsuse osakondade ka linnaelanikke ja huvigruppe. Easõbraliku linna strateegia valmib 2021. aasta sügiseks.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.