Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2020-12-09 08:11:58)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 73 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustus, 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 19 vargust. Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaks inimest. Tabati 11 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht. Ebaseaduslikke riigipiiri ületamisi ei registreeritud.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. detsembril teatati kallaletungist Sõle tänaval, kui seni tuvastamata isik tekitas valu ja kehavigastusi 19-aastasele naisele.

7. detsembril teatati peretülist Kolde puiesteel asuvas korteris, mille käigus tekitas 55-aastane naine valu ja kehavigastusi oma elukaaslasele, 67-aastasele mehele. Naine peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.


Kelmused

7. detsembril alustati menetlust selles, et 53-aastase mehe nimele oli võetud mitu kiirlaenu tema teadmata. Kahjusumma ligikaudu 1000 eurot.

7. detsembril alustati menetlust selles, et seni tuvastamata isik saatis Eesti ettevõttele nende välismaise äripartneri nimelt kirja arvega ning muudetud pangarekvisiitidega. Ettevõte tegi ülekande ning avastas hiljem, et tegu ei olnud nende äripartneri tegeliku pangakontoga ning tegemist võis olla kelmusega. Kahjusumma 5700 eurot.

7. detsembril alustati menetlust selles, et seni tuvastamata isik saatis Eesti ettevõttele nende välismaise äripartneri nimelt kirja arvega ning muudetud pangarekvisiitidega. Ettevõte tegi ülekande ning avastas hiljem, et tegu ei olnud nende äripartneri tegeliku pangakontoga ning tegemist võis olla kelmusega. Kahjusumma 6000 eurot.

Harjumaa


Raske kehavigastuse tekitamine

7. detsembril teatati vahejuhtumist Maardus, mille käigus lasi 34-aastane mees relvataolise esemega 32-aastast naist, tekitades talle eluohtliku tervisekahjustuse. Kiirabi viis 32-aastase naise haiglasse. Kõik juhtumi täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel. Prokuratuuri taotlusel võeti mees täna eeluurimise ajaks vahi alla.

Vargus

7. detsembril alustati menetlust selles, et Vääna-Jõesuus asuvast ehituskonteinerist varastati erinevaid tööriistu. Kahjusumma üle 5000 euro.

Kelmus

7. detsembril alustati menetlust selles, et 47-aastasele mehele helistati Swedbanki telefoninumbrilt ning öeldi, et tema kontolt tehakse kummalist ülekannet. Selle takistamiseks pidi mees sisestama oma Smart-ID paroolid. Seejärel sooritati mehe kontolt temale tundmatu isiku kontole ülekanne. Kahjusumma 699 eurot.

Juhtumid piiril

7. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus 1958. aastal sündinud Gruusia kodanikust mehe sutes, kes viibis ebaseaduslikult Schengeni riikide territooriumil 7 päeva. Mehele kohaldati ettekirjutus riigist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kuueks kuuks.

7. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes töötas Eestis ebaseaduslikult ning pani toime tahtliku varavastase süüteo. Mees viibis Eestis ebaseaduslikult 146 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

7. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus 1982. aastal sündinud Kasahstani kodanikust mehe suhtes, kes avastati ebaseaduslikult töötamas 10. septembril ning olenemata ettevõttele ja isikule tehtud hoiatusest, jätkas mees ebaseaduslikult töötamist teises ettevõttes. Mehele koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeed pooleks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

7. detsembril laekus politseile teade, et Kastre vallas murti sisse talumajja, kust varastati järgsaag ja jalgratas. Kahju on 450 eurot.

Politseile teatati, et 5. detsembril siseneti lukustamata ukse kaudu Tartus Tähe tänaval asuvasse korterisse, kust varastati kott ühes MacBook Air sülearvuti, erinevate rõivaste ning kosmeetikatoodetega. Esialgne kahju on 1100 eurot.

Valeraha teade

Politseile laekus teade, et 3. detsembril avastati Tartus Võru tänava sularahakeskuses võltsimistunnustega 20-eurone rahatäht, mis saadeti ekspertiisi.

Kelmused

Politseile laekus teade, et 26. novembril helistas end pangatöötajana tutvustanud inimene Tartus elavale naisele ning rääkis, et tema kontolt tahetakse parasjagu sooritada 300-eurost ülekannet. Kahtlase tehingu peatamiseks palus pangatöötaja tartlasel telefonitsi vahendada oma kasutajatunnuse ning sisestada oma PIN-kalkulaatoris autentimiskoode. Pangatöötajalt kõne saanud naine seda kõike ka tegi ning avastas hiljem, et arveldusarvelt on tema nõusolekuta tehtud ülekandeid summas 12 272 eurot.

7. detsembril pöördus politsei poole Tartu vallas elav mees, kes soovis oktoobrikuu algul interneti vahendusel võtta laenu ning tasus raha kätte saamiseks etteantud arveldusarvele erinevaid makseid summas 5179 eurot. Paraku mees peale makseid soovitud laenusummat aga ei saanud ning ta pöördus abi saamiseks politsei poole.

Juhtum piiril

7. detsembril kontrollisidLõuna prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Valgamaal Valga vallas asuvat ettevõtet selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks. Objektil kontrolliti kaheksat välismaalast ning ühtegi rikkumist ei tuvastatud.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

7. detsembril teatati politseile, et Viru-Nigula valla eramus lõi 29-aastane mees teist meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

7. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Laada tänava kaupluses möödus 41-aastane mees kassadest jope eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. detsembril teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänava korteris lõi 30-aastane naine oma tütart, tekitades kannatanule füüsilist valu. Politsei pidas 30-aastase naise kahtlustatavana kinni.

7. detsembril teatati politseile, et Lüganuse valla eramus tõukas 34-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

7. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel varastati V. Tškalovi tänava hoonest sularaha. Kahju on 1000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. detsembril teatati politseile, et Sillamäel Viru tänava kauplusest varastas 77-aastane mees kaupa. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Kelmus

7. detsembril laekus Narva politseijaoskonda avaldus, et 49-aastasele naisele pakuti võimalust kaubelda finantsturgudel maakleri vahendusel ja teenida seeläbi suurt kasumit. Selle tarbeks võimaldas naine kaugjuurdepääsu enda arvutile AnyDesk programmi vahendusel ja teostas enda pangakontolt makseid ühtekokku enam kui 16 600 euro väärtuses. Kui naine soovis oma väidetavalt teenitud kasumist osa välja võtta, siis seda ei võimaldatud ning kui väidetav kasum ühel hetkel haihtus, siis mõistis naine, et tegemist on kelmusega ja pöördus politseisse.

Narva politseijaoskonna eriasjade uurija Žanna Tihhomirova tuletab meelde, et enne investeerimisotsuse tegemist peab veenduma, et kauplemisplatvorm on usaldusväärne ja selle tegevus on seaduslik. "Ärge edastage võõrastele andmeid oma ID-kaardist, PIN-koodidest, infot muudest isikut tõendavatest dokumentidest ja fotosid krediitkaardist. Vältige programmide TeamViewer või AnyDesk allalaadimist oma arvutisse tundmatu inimeste palvel. Kui näete oma kontol kahtlast rahaülekannet, andke sellest viivitamatult teada pangale ja politseile,"sõnas Tihhomirova.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Vargus

7. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Märjamaa vallas varastati laohoonest jõuluvalgusteid. Kahju tekitati ligi 10 000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni
vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.