Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arutelu keskkonnahariduse üle (2007-03-12 10:40:00)

Teisipäeval, 13. märtsil algusega kl 14 toimub Keskkonnaministeeriumis (Narva mnt 7a, 1. korruse saalis) keskkonnaorganisatsioonide ja Keskkonnaministeeriumi esindajate ümarlauakohtumine, kus peateemadena arutatakse keskkonnahariduse hetkeseisu ja keskkonnamõju hindamise osa planeerimises.

“Keskkonnaharidusest kõneldes tutvustame Keskkonnaministeeriumi eestvõttel valminud keskkonnahariduse kontseptsiooni ning ministeeriumi seisukohti koostatava põhikooli- ja gümnaasiumi riikliku õppekava osas,” täpsustas ümarlaua juhataja, Keskkonnaministeeriumi
abiminister Olavi Tammemäe. “Keskkonnamõju strateegilise hindamise puhul aga keskendume hindamisaruannete olulisusele planeerimisdokumentide menetlemisel.”

Veel on keskkonnaorganisatsioonide esindajatega kokku lepitud, et räägitakse mandri ja Saaremaa püsiühenduse keskkonnamõju hindamisest, Natura 2000 seirearuande koostamisest, keskkonnaregistri arendamisest jne.

Ümarlauakohtumisele on lubanud tulla keskkonnaorganisatsioone ühendava Eesti Keskkonnaühenduste Koja, Eesti Loodushoiu Keskuse ja Eesti Looduskaitse Seltsi esindajad.

Kohtumised Keskkonnaministeeriumi ja keskkonnaorganisatsioonide esindajate vahel on juba tavaks kujunenud, toimudes neli korda aastas. Alates 2004. aastast on toimunud 11 ümarlauakohtumist ja arutatud on järgmisi teemasid: Arhusi konventsioon, pakendi- ja jäätmeseadus, ökomaksureform, Natura 2000 võrgustik, illegaalsed metsaraied, keskkonnamõju hindamine, keskkonnavastutuse seaduse eelnõu jne.

Lisaks pidevatele ümarlauaaruteludele olulistel keskkonnateemadel teeb Keskkonnaministeerium keskkonnaorganisatsioonidega tihedat koostööd ka seadusandlikke akte, arengukavasid jne ette valmistades. Näiteks põlevkivi kasutamise riikliku arengukava koostamiseks on moodustatud eraldi ümarlaud, mis kuni arengukava valmimiseni koguneb kord kuus.

Lisainfo:
Kersti Kikkas, Keskkonnaministeeriumi infospetsialist, 626 0705
Agnes Jürgens, Keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku kt, 626 2811.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.03.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.