Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hommikukohv ei tee tegelikult ärksamaks (2007-03-12 07:08:43)


Hommikune latte või espresso ei pruugi tegelikult «üles äratada», nagu paljud inimesed usuvad…

 

Bristoli ülikooli teadlaste sõnul kergendab kofeiin vaid kofeiinita veedetud ööst tingitud sümptomeid, kuid ei tee inimesi tegelikkuses tavapärasest ärksamaks, kirjutab BBC.

 

Briti toitumisühingu konverentsil esitatud töö näitas, et kofeiinist saavad lisaenergiat vaid need inimesed, kes pole mõnda aega kohvi joonud. Briti kohviassotsiatsiooni väitel aga tunnevad regulaarsed kohvi tarbijad end siiski ärksamatena.

 

Need, kes usuvad oma igahommikuse kofeiiniannuse vajalikusse, ütlevad, et see äratab neid üles ning et kui hommikukohv jääks joomata, tunneks nad end unisena ning ei suudaks päevatoimetustega edasi minna. 

 

Bristoli teadlased, kes analüüsisid varasemaid uuringuid kofeiini toime kohta, ütlesid, et kõik, mida kohv teeb, on vastutoime nö võõrutusnähtudele, mida kohvijoojad tunnevad hommikul pärast ilma kofeiinita veedetud ööd.

Ning tegelikult pole hommikut kohvi või muu kofeiini sisaldava joogiga alustanud inimesed sugugi mitte ärksamad kui need, kes ei joo kunagi kohvi.

 

Uuringu juhtivautor professor Peter Rogers ütles BBCle: «Me tunneme küll hommikukofeiinist energiasööstu, kuid arvatavasti tuleneb see ilma kofeiinita olemisest toibumisest.»

«See ärksus, mida tunneme, on normaalsesse olekusse naasmine, mitte sellest energilisema oleku saavutamine.»

 

Rogersi sõnul võib ühest või kahest kofeiiniga joogist olla kasu siis, kui tegemist pole regulaarse kohvijoojaga. Regulaarse tarbija puhul satutakse kohvist lihtsalt sõltuvusse.

 

Allikas: www.tarbija24.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.