Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaarsild ja Võidu sild värvuvad enneaegselt sündinute päeva puhul lillaks (2020-11-17 08:17:48)
Kaarsild. Foto autor: Erge Jõgela

Teisipäeval, 17. novembril tähistatakse üle maailma rohkem kui 60 riigis enneaegselt sündinute päeva. Oma toetust väljendab ka Tartu linn, valgustades Kaarsilla ja Võidu silla selle päeva puhul sirelilillaks.

Üleeuroopaline organisatsioon European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) koos rahvusvaheliste partneritega WHO ja UNICEF juhivad enneaegselt sündinute päeval tähelepanu enneaegsuse levimusele. Päeva eesmärk on teavitada ühiskonda enneaegse sünnituse ja sünniga seotud teemadest, sest igal aastal sünnib maailmas enne oodatud aega 15 miljonit last ehk rohkem kui üks kümnest beebist on enneaegne. Eestis sünnib igal aastal ligikaudu 800 enneaegset last.

Üheks populaarseks toetuse avaldamise viisiks on sirelililla värvuse kasutamine oma hoone või muu objekti valgustamisel. Sirelililla värv on enneaegse sünni sümbol, mis tähistab õrnust ning erakordsust. Õrnad on need pisikesed lapsed, kes on otsustanud siia maailma tulla varem ja nende elujõud ning kangelaslikkus on erakordsed.

Tartus värvuvad sirelilillaks nii Kaarsild kui ka Võidu sild, teater Vanemuine, Jaani kirik, Eesti Rahva Muuseum, SA Tartu Ülikooli Kliinikum ja Lõunakeskus.

Eelmisel aastal võttis üleskutsest osa üle 40 asutuse üle Eesti. Loe lähemalt: https://enneaegsedlapsed.ee/.


Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.