Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politseikoer leidis peatumismärguannet eiranud ja metsa pagenud liiklusrikkuja (2020-11-04 08:13:44)


Lääne prefektuuri koerajuht Birgit Karu ja tema teenistuskoer Jacki
sündmuskohal.

Möödunud nädala reedel andsid politseinikud Pärnumaal peatumismärguande mootorratturile, kes märguannet eiras ja metsa pages. Mehe leidis metsast üles politseikoer Jacki.

30. oktoobril veidi enne kella 14 märkas Põhja-Pärnumaa vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel liiklusjärelevalvet teinud politseipatrull teel mootorratturit, kelle masinal ei olnud numbrimärki ega põlenud tuled.

Patrull andis mootorratturile peatumismärguande, millele juht ei reageerinud ning asus politseinike eest põgenema. Mootorrattur pööras maanteelt taluhoovi, sealt edasi põllule ning kadus seejärel patrullil silmist.

"Politseinikud jätkasid mootorratturi otsimist ning põllult leitud rattajälgede abil leidsid Sikana raba äärest metsatukast mootorratta. Juhti selle läheduses ei olnud, kuid võis arvata, et mees on politseinike eest metsa pagenud," rääkis Pärnu patrullijuht Henry Murumaa.

Politseipatrull kaasas abijõudu ning mehe metsast leidmiseks kutsuti kohale koerajuht koos otsingukoeraga. Politseikoer Jacki võttis mootorratta juurest lõhnajälje üles ning leidis umbes 500 meetri kauguselt metsast juhi üles. "Mees oli enda paremaks varjamiseks pikali maha heitnud, kuid jäljekoera teravat nina sellise tegevusega ära ei peta," kiitis Murumaa koera kiiret tööd.

Politseinikud selgitasid välja, et mootorratturil puudub vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus ning pidasid ta kinni. Patrullijuhi sõnul pani rattur oma vastutustundetu käitumisega ohtu nii teised kui ka iseenda. "Politsei eest põgenemine ei ole kindlasti mõistlik tegu, see ei päästa inimest kuidagi vastutusest, vaid tekitab ohtlikke olukordi ja võib lõppeda väga kurvalt," lisas Murumaa.

21-aastase mehe suhtes alustati väärteomenetlust nii juhtimisõiguseta sõidu kui ka peatumismärguande eiramise eest. Teda on ka varem juhtimisõiguseta sõitmiselt tabatud ning selle eest karistatud.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.