Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnumaa sai uue kaitseala (2007-03-08 14:10:23)


Neljapäeval, 8. märtsil kinnitas Vabariigi Valitsus Keskkonnaministeeriumi ettepanekul Pärnumaal Varbla vallas asuva Ännikse looduskaitseala kaitse eeskirja.

„Ännikse looduskaitseala moodustatakse selle piirkonna maastikule iseloomulike lehtpuu-segametsade, valdavalt angervaksa, naadi ja jänesekapsa-mustika kasvukohatüübi niiskete kaasikute ja kuusikute kaitseks,” ütles Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Marika Erikson.

Tegemist on täiesti uue kaitsealaga, mis asub Pärnumaal Varbla vallas Ännikse, Rauksi ja Koeri külas. Kaitseala pindala on 537 hektarit, sellest 533 ha on riigimaa ja ligi neli hektarit eramaa. Uue kaitseala moodustamise vajadus selgus Taani-Eesti koostööprojekti  „Eesti metsakaitsealade võrgustik” raames. Ännikse kaitseala valitseja on Pärnumaa keskkonnateenistus.

Valitsus kinnitas veel ka Kuimetsa ja Aela maastikukaitseala kaitse-eeskirjad. Kuimetsa maastikukaitseala asub Raplamaal Kaiu vallas Kuimetsa ja Vaopere külas ja on olnud kaitse all 1959. aastast alates. Nüüd kaitseala pindala laienes ligi 48 hektarini, valdavalt on tegemist eramaaga.

Kuimetsa maastikukaitseala eesmärk on kaitsta haruldast karstivormide poolest rikast maastikku ja koopaid. Kaitseala valitseja on Raplamaa keskkonnateenistus.

Aela maastikukaitseala (asutatud 1981. aastal) asub Rapla maakonnas Kaiu vallas Vaopere, Kuimetsa, Toomja, Tolla, Vana-Kaiu, Suurekivi ja Põlliku külas ning Harjumaal Kõue vallas Nutu ja Kadja külas. Kaitseala pindala on 3643 hektarit, sellest riigimaad 3309 ja eramaad 334 hektarit.

Aela maastikukaitseala eesmärk on kaitsta ulatuslikku sookompleksi, seda ümbritsevaid kooslusi, maastikku ja kaitsealuste liikide (nt metsis) elupaiku. Kaitseala valitseja on Raplamaa keskkonnateenistus Raplamaale jääva ja Harjumaa keskkonnateenistus Harjumaale jääva maa- ja veeala piirides.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.03.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.