Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus korrigeeris maamaksu viiel loodus- ja maastikukaitsealal (2007-03-08 12:11:44)


Neljapäeval, 8. märtsil korrigeeris Vabariigi Valitsus Keskkonnaministeeriumi ettepanekul maamaksu Võru ja Valga maakonna viiel loodus- ja maastikukaitsealal, kus selle aasta 1. jaanuarist alates kehtib kas täielik maamaksuvabastus või tuleb maksta 25 kuni 50% maksumäärast.

Maamaksuseadus sätestab, et maamaksu ei maksta maalt, millel majandustegevus on keelatud. Maksumäärast vähem tuleb maksta aga nendelt maadelt, kus majandustegevust on kitsendatud.
 

"Kaitsealad on loodud elustiku liigirikkuse, elupaikade ning maastike mitmekesisuse säilitamiseks ja seepärast on seal ka majandustegevust kitsendatud," ütles Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna spetsialist Catheline Tamm. “Selle kompenseerimiseks korrigeeritaksegi maamaksu.”

25-, 50-või 75%-lised maksusoodustused tulenevad iga kaitseala kaitse eeskirjaga sätestatud kaitsekorra eripärast, kaitse-eesmärkidest ja majandustegevuse piiramise astmest. Maksu korrigeerimisel võetakse arvesse ka metsa osakaalu, kui mets hõlmab üle poole vööndist, siis majanduspiirangute tõttu metsast saamata jäänud tulu kompenseeritakse maamaksu vähendamisega 75% võrra maksumäärast; kui metsa on alla poole vööndist, siis 50% võrra.

Maamaksu korrigeerimine saab teoks tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2007 Karula Pikkjärve ja Väike-Palkna maastikukaitsealadel ning Koorküla, Pähni ja Parmu looduskaitsealadel. Täpse maamaksu suuruse saab teada kohalikust omavalitsusest.

Valdadele maamaksust laekumata jääv summa kuulub kompenseerimisele riigieelarvest.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.03.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.