Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamõõtjad uuendavad tegevuslitsentse (2020-10-22 08:49:59)


Maa-ameti andmetel oli Eestis oktoobri keskpaigas 120 aktiivselt tegutsevat maamõõtjat. Neist 73-l on olemas nii maakorraldaja kutse kui ka kehtiv maakorraldustööde tegevuslitsents.

Tänavu 13. novembril lõpeb enne 1. juulit 2018 välja antud maakorraldustööde tegevuslitsentside kehtivus. Sellega seoses kaotab kehtivuse 136 juriidilise isiku litsentsi ja 192 füüsilise isiku litsentsi. Kaks aastat tagasi jõustunud maakatastriseaduse muudatuste kohaselt saab edaspidi katastrimõõdistamise ja maakorraldustöödega tegeleda vaid füüsilisest isikust litsentsiomanik, kes omab ka maakorraldaja kutset. Juriidilistele isikutele litsentse enam ei väljastata.

"Juriidilise isiku litsentsi kehtivuse lõppemine ei tähenda automaatselt juriidilise isiku tegevuse lõppemist," selgitas Maa-ameti katastrimõõdistamise ja -kontrolli osakonna juhataja ning maakorraldustööde tegevuslitsentsi väljaandmise ekspertkomisjoni esimees Tõnu Kägo. "Kui maamõõdufirmas on tööl isikulise litsentsiga maamõõtja, saab klient ettevõttelt edaspidigi maamõõduteenust tellida," märkis ta. Kägo lisas, et maamõõtjad on vaatamata tänavustele koroonapiirangutele olnud väga tublid nii maakorraldaja kutse taotlemisel kui ka litsentside uuendamisel. "Aasta lõpuks on kehtivate litsentsidega maamõõtjate arv kindlasti veelgi suurem," kinnitas ta.

Maaomanikud saavad maamõõduteenust tellides maamõõtja litsentsi olemasolu kontrollida Maa-ameti kodulehelt.

Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.