Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-10-20 08:05:32)

Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 128 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine ja 43 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine. Toime pandi 30 vargust (neli eluruumidest ja üks sõidukist) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada seitse inimest. Tabati 61 alkoholijoobes sõidukijuhti ja 14 narkojoobes sõidukijuhti. Eestist saadeti välja üks inimene, riigipiiri ületas ebaseaduslikult kolm inimest ning piirirežiimi ja dokumendikohustust rikkus üks inimene.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati, et seni tuvastamata inimene lõi Harju tänaval 19-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

17. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Kolde puiesteel lõi 32-aastane mees enda elukaaslast, 30-aastast naist käega näkku ja tekitas talle kehavigastusi. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

17. oktoobril teatati, et Kesklinnas Ahtri tänaval liikunud ühissõidukis häiris 30-aastane naine koos lastega teisi reisijaid. Naine tungis kallale ka võõrale alaealisele tüdrukule. Politsei pidas 30-aastase naise kinni, tal tuvastati ka alkoholijoove. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

17. oktoobril teatati, et Kesklinnas Villardi tänavas lõi 45-aastane mees 44-aastasele naisele pudeliga vastu pead. Kiirabi viis naise haiglasse. Politsei pidas 45-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

17. oktoobril teatati, et Lasnamäel Paasiku tänaval lõid 51-aastane naine ja 47-aastane mees bussipeatuses korduvalt näkku ja tõukasid 44-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatuna kinni 51-aastase naise ja 47-aastase mehe. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

18. oktoobril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel lasid tundmatud mehed bussipeatuse juures 37-aastasele mehele näkku pipragaasi ja lõid teda vastu jalga. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel lõi 19-aastane naine pähe 18- ja 22-aastast meest ja tekitas neile valu. Politsei pidas 19-aastase naise kahtlustatuna kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

18. oktoobril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel lõi 29-aastane mees 23-aastast naist vastu pead ja lükkas teda jõuga. Konflikti juures olid ka lapsed. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

18. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel tekkis konflikt mitme inimese vahel, mille käigus tekitasid 20. eluaastates mehed kehavigastusi 22-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

18. oktoobril teatati, et Haaberstis Astangu tänaval lõi 35-aastane mees näkku 33-aastast naist ja tekitas talle valu. Kiirabi vaatas kannatanu üle. Politsei pidas 35-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

Kelmused

16. oktoobril alustati menetlust selles, et 31-aastasele naisele helistasid tundmatud isikud, kes esitlesid end pangatöötajatena ning küsisid naiselt pangakaardi andmeid mingi toimingu teostamiseks. Paar päeva hiljem märkas 31-aastane naine, et tema kontolt on tehtud ülekandeid 900 euro väärtuses, mis ei olnud tema tehtud.

16. oktoobril alustati menetlust selles, et 48-aastaselt mehelt peteti interneti kaudu reisipakkumise käigus sularaha 700 eurot.

16. oktoobril alustati menetlust selles, et 21-aastasele mehele helistas tundmatu inimene, kes esitles end pangatöötajana ning ütles, et tema arvelt oli üritatud teha ülekannet ning tema konto vajab lisakaitset. Mehelt küsiti tema Smart-ID andmeid, mille ta andis ning hiljem avastas ta, et tema kontolt on kadunud 9000 eurot.

Vargused

16. oktoobril alustati menetlust selles, et Kristiine linnaosas asuv purskkaev on rüüstatud ning varastatud on veealune valgustussüsteem. Kahju ligikaudu 4300 eurot.

16. oktoobril alustati menetlust selles, et ettevõtte kontorist on varastatud mitmeid esemeid ja sularaha 1000 eurot.

16. oktoobril teatati vargusest Filmi tänaval asuvast kortermajast, kust viidi minema kaks jalgratast. Kahjusumma 350 eurot.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi kasutamine

18. oktoobril teatati politseile Haaberstis Paldiski maanteel võltsimistunnustega 50-eurosest. Kuna võltsraha ulatanud 24-aastane mees oli sündmuskohale jõudnud turvatöötaja suhtes agressiivne, pidas politseipatrull ta kinni ja viis jaoskonda. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.


Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati peretülist, mille käigus läks 37-aastane mees kallale oma 36-aastasele naisele. Konflikti juures viibisid ka lapsed. Mees peeti politseinike poolt kinni.

16. oktoobril teatati peretülist Jõelähtme vallas, mille käigus ähvardas 49-aastane mees oma 47-aastast elukaaslast ja lõi teda, tekitades naisele valu. Mees peeti politseinike poolt kinni ja toimetati jaoskonda.

Vargus

16. oktoobril teatati vargusest Raasikul, mille käigus viidi minema garaažist mitmeid esemeid. Kahjusumma selgumisel.

Juhtum piiril

18. oktoobril avastati Tallinna lennujaamas 1984. aastal sündinud mehe pagasist padrun. Padrun konfiskeeriti ja mehel lubati minna lennule. Mehel oli olemas kehtiv relvaluba.


LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. oktoobril sai politsei väljakutse Kambja valda Tõrvandi alevikku, kus 24-aastane mees oli tüli käigus löönud endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine meedikute abi ei vajanud.

Vargus

Politseile laekus teade, et 14. oktoobril murti Tartu vallas Tammistu külas sisse ehitusobjekti kontoriruumi, kust varastati Hilti laser. Kahju on 500 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

17. oktoobril sai politsei väljakutse Valgas Allika tänava korterisse, kus 60-aastane mees lõi oma elukaaslast ning võttis temalt ära pangakaardi ning teisi isiklikke asju. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning tagastas naisele tema asjad. Meedikute abi naine ei vajanud.

Juhtumid piiril

17. oktoobri ennelõunal kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel liikunud ujuvalust ning avastasid, et selle piiriveekogule väljumine on nõuetekohaselt registreerimata. Piirivalvurid selgitasid kaptenile piiriveekogul liikumise nõudeid, mispeale registreeris mees end piirivalvurite silme all järvele.

17. oktoobril kella 9.30 ajal avastas Mustvee kordoni radarvaatleja Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse kummipaadi poolt, kahe inimesega pardal, suunaga Venemaa Föderatsioonist Eestisse ja tagasi. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

17. oktoobril palus piirivalvurite abi mees, kelle paadimootor oli Peipsil liikudes rikki läinud, mistõttu ei saanud aluse kapten enam omal jõul tagasi sadamasse. Mustvee kordoni piirivalvurid reageerisid väljakutsele ning pukseerisid aluse Varnja kanalisse.

18. oktoobril kella 14.15 paiku avastati Luhamaa piiripunktis kontrollitud Poola numbrimärgiga sõiduautost öösihik, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Öösihik võeti juhilt ära ning seejärel lubati mehel oma teekonda jätkata.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril teatati politseile, et Vinni valla korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

16. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres varastati kahest veokist diiselkütust. Kahjusumma on 360 eurot.

17. oktoobril teatati politseile, et Tamsalus varastati garaažist katuse rullmaterjalid ja ja muid ehitusmaterjale. Vargusega tekitati kahju liigikaudu 360 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

17. oktoobril alustas Jõhvi politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Jõhvist tuli teade lõhkekehast Narva maanteel. Demineerijad kontrollisid piirkonna üle ja lõhkekeha ei leitud.

Kehalised väärkohtlemised

16. oktoobril teatati politseile, et Jõhvis Veski tänava maja keldris ründas 45-aastane mees teist meest ja lasi gaasipihustiga gaasi näkku, põhjustades sellega kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas A. Puškini tänaval lõid 33-aastane ja 31-aastane mees 23-aastast meest, tekitades talle kehavigastusi. Politsei pidas 33-aastase ja 31-aastase mehe kahtlustatavatena kinni.

17. oktoobril teatati politseile, et Narvas A. Kreenholmi tänava korteris lõi 36-aastane mees peretüli käigus oma poega, kes sai viga.

17. oktoobril teatati politseile, et Narvas Rakvere tänava meelelahutusasutuses löödi 28-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. oktoobril teatati politseile, et Kiviõlis löödi eramus 44-aastast naist, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. oktoobril teatati politseile, et Narvas lõi eramus peretüli käigus 51-aastane mees oma tütart, kes sai viga.

18. oktoobril teatati politseile, et Narvas A. Daumani tänava korteris lõi peretüli käigus 55-aastane mees oma elukaaslast, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Looma julm kohtlemine

16. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas on jäetud tiigi juurde järelevalveta kott vastsündinud kutsikatega, ohustades sel viisil loomade elu. Kutsikad toimetati loomade varjupaika ja juhtunu täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Vargused

18. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel varastati Kalevi tänava maja juurde pargitud autost tööriistu. Kahjusumma liigikaudu 2760 eurot.

18. oktoobril teatati politseile, et Narvas Partisani tänaval varastati maja juurde pargitud elektritõukeratas. Vargusega tekitati kahju 400 eurot.

17. oktoobril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kuningakülas varastati kinnistult puid. Kahjusumma on 350 eurot.

Juhtum piiril

16. oktoobril avastas Narva kordoni patrull Joaoru saarel püügile asetatud tähistamata nakkevõrgu, mis eemaldati püügilt.


LÄÄNE PREFEKTUUR

Lääne prefektuuri nädalavahetuse info

Hiiumaa

Ähvardamine

16. oktoobril sai politsei teate, et Hiiumaa vallas ähvardas 51-aastane mees elumajas ühise alkoholi tarvitamise käigus oma 43-aastast elukaaslast Politsei pidas mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

Vargus

16. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et Hiiumaa vallas varastati ajavahemikul 2017. aasta sügis kuni käesoleva aasta 10. oktoober purjejahi rooliratas, raadiojaam ja muid esemeid. Vargusega tekitati kahju ligi 1650 eurot.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril sai politsei teate, et Järva vallas lõi 50-aastane mees kortermajas ja selle ees oma 48-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

17. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalus Haudejaama teel lõid 35- ja 38-aastane mees kortermajas ühise alkoholi tarvitamise käigus 37-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et 15. oktoobril ründas 26-aastane mees Pärnus Laial tänaval elumaja hoovis oma 30-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Vargus

16. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et ööl vastu 14. oktoobrit varastati Pärnus Lille tänaval maja eest lukustatud jalgratas Romet. Vargusega tekitati kahju ligi 250 eurot.

Raplamaa

Asja omavoliline kasutamine

17. oktoobril sai politsei teate, et Märjamaa vallas kasutas 20-aastane mees omaniku loata elumaja ette pargitud sõiduautot Citroen. Politseinikud tuvastasid sõiduki asukohta ja tagastasid selle omanikule. Juhtimisõiguseta ja alkoholi tarvitanud 20-aastane mees peeti juhtunus kahtlustatavana kinni.


Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.