Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kevad võtab võimust (2007-03-07 23:11:12)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 7. märtsil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Märts jätkub pehmete varakevadiste ilmadega. Neljapäeval mõjutab Eestit Läänemerel liikuv madalrõhulohk. Kõige vihmasem on lääne- ja põhjarannikul. Lõuna- või kagutuule kiirus on 4-8 m/s ning sooja tuleb 2...6 kraadi. Ka reede öö on pilves ja vihmane, päeval pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub lõuna- ja edelatuul 2-7 m/s. Öösel tuleb 0...4 ja päeval 2...7 kraadi sooja. Laupäeva öösel on kõrgrõhuharja mõjul vahelduvalt pilves ja sajuta ilm, päeval pilvisus tiheneb ja kohati tuleb hoovihma. Lõunakaarte tuul puhub 3-8 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel -3...+2 ja päeval +2...+7 kraadi vahele. Pühapäeval sajab hooti vihma, öösel ka lörtsi. Öösel puhub lõunatuul 3-7, päeval läänetuul 2-6 m/s. Sooja tuleb 0...3 kraadi öösel ning 2...6 kraadi päeval. Esmaspäeva öö on vahelduvalt pilves ja olulise sajuta, päeval aga toob Põhja-Atlandi kohal laiuva hiigeltsükloni kaguosa pilvelisa koos vihmasajuga. Lõunatuul puhub 3-8 m/s. Öösel on temperatuur -1...+3 ja päeval +3...+7 kraadi. Teisipäeval-kolmapäeval püsime Atlandi hiigeltsükloni ning lõunapoolse kõrgrõhkkonna piiril. Ilm on vahelduvalt pilves, hoovihmavõimalus on suurem teisipäeval. Edela- ja lõunatuulte kiirus jääb vahemikku 3-8 m/s. Öisel ajal on oodata -1...+3 kraadi, päevane õhutemperatuur tõuseb +3...+8 kraadini.


Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +2...+3 kraadi, mis on normist 3...5 kraadi soojem. Sademeid on oodata 15 mm, mis on 2 korda üle normi.”


Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.