Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2020-10-15 07:51:34)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 102 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 56 varavastast kuritegu, sealhulgas 44 vargust. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga kaks inimest. Tabati kaheksa alkoholijoobes sõidukijuhti. Piiril registreeriti neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks ebaseaduslik riigipiiri ületus ning väljastati üks sisenemiskeeld.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril teatati, et Kesklinnas R. Tobiase tänaval korteris toimus konflikt 43-aastase mehe ja tema elukaaslase, 34-aastase naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

13. oktoobril teatati, et Kristiines Käo tänaval asuvasse majja on sisse murtud ning sealt varastatud mobiiltelefonid, ehteid kui ka erinevaid vanu münte. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Kelmused

13. oktoobril alustati menetlus juhtumis, kus 64-aastase kannatanuga võttis Skype teel ühendust seni tuvastamata isik ja pakkus abi varem kauplemisplatvormil kaotatud 750 USD tagastamisel. Selleks pidi kannatanu võimaldama kelmidele kaugjuurdepääsu enda arvutile AnyDesk programmi vahendusel, võtma kiirlaene summas 7500 eurot, avama krüptorahakoti ja tegema erinevaid ülekandeid kogusummas 8579 eurot. Tegelikult kaotatud raha tagasi ei saa ja nõutakse aina juurdemakseid erinevatel ettekäänetel.

13. oktoobril alustati menetlus juhtumis, kus 59-aastase kannatanuga võttis telefoni teel ühendust seni tuvastamata isik ja pakkus abi varem investeerimisfirmas kaotatud raha tagastamisel. Selleks pidi kannatanu võimaldama kelmidele kaugjuurdepääsu enda arvutile AnyDesk programmi vahendusel, edastama internetipanga kasutajatunnuse, pangakaardi fotod ning isikute juhendamisel kinnitama ülekanded mobiil lD-ga, mille tulemusel vormistati naise nimele tema teadmata kiirlaene kogusummas 7000 eurot, millest suurem osa kanti edasi erinevatele kontodele. Kogukahju 5115 eurot.

Juhtumid piiril

13. oktoobril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1971. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kelle viisa oli tunnistatud kehtetuks. Mees viibis Schengeni riikide territooriumil 10 päeva seadusliku aluseta, talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

13. oktoobril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1992. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis 27 päeva Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeldu üheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Ähvardamine

Politseile teatati, et 10. oktoobril ähvardas 31-aastane mees Valgas Raja tänava kaupluses turvatöötajat vägivallaga. Politsei pidas ähvardaja kinni ning toimetas asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. oktoobril teatati politseile, et Narvas 26. Juuli tänava korteris lõi 62-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. oktoobril teatati politseile, et Narvas Tallinna maantee korteris ründas 60-aastane mees oma abikaasat, tekitades talle valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Uue tänava korteris lõi tuttav mees 35-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

13. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järve Kasteheina tänava korteris ähvardas 66-aastane mees teist meest. Politsei pidas 66-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

13. oktoobril teatati politseile, et Lüganuse valla hooldeasutuse territooriumilt varastati murutraktor. Esialgne kahju on umbes 700 eurot.

Arvutikelmus

13. oktoobril teatati politseile, et Narvas võeti 37-aastase naise nimele laen ilma tema nõusolekuta. Esialgne kahju on 3700 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

13. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et septembrikuus varastati Pärnus Haapsalu maanteel korterist musta värvi jalgratas Classic. Tekitatud kahju on 300 eurot.

Arvutikelmus

12. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et oktoobrikuus on Pärnumaal elava mehe pangakaardiga tema teadmata ja nõusolekuta tasutud teenuste eest, mida mees pole tellinud. Kelmusega tekitatud kahju on ligi 200 eurot.

Raplamaa

Vargus

13. oktoobril sai politsei teate, et Kehtna vallas varastati kolm traktori akut ja traktoritest umbes 100 liitrit diislikütust. Vargusega tekitatud kahju on ligi 350 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

13. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel päeval tõukas 53-aastane mees Raplamaal korteris oma elukaaslast, kes kukkus ja sai viga.

Saaremaa

Arvuti, arvutisüsteemi ja arvutivõrgu ebaseaduslik kasutamine
12. oktoobril sai politsei teate, et Saaremaal elava naise Facebooki konto võeti üle ja seda kasutati tema nõusolekuta.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.