Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Orhideede salaaed muu põnevaga Tallinna Botaanikaaias (2007-03-06 15:12:35)

 

Käesoleva ehk 10. nädala lõpuni, s.o kuni 11.märtsini on Tallinna Botaanikaaia palmimajas võimalik jalutada orhideede salaaias. Näitusel on väljas üle 100 eri sordi orhideesid ja teist samapalju sukulente ehk lihaktaimi.

 

Niiskel ja kõledavõitu märtsikuul, mil jäälilled on akendelt kadunud ning pärislilled mattunud lumevaiba alla, avaneb Tallinna Botaanikaaia palmimajas siinsete aednike salaaed, kus on teiste taimede vahel küll üksikult, küll eri suuruses kogumikena peitunud sadu värvikirevaid õisi – orhideesid ehk maakeeli käpalisi, kelle põliskoduks on maailma troopilised piirkonnad. Veenuse- ja kuukingad, sini-, kirju- ja leopardkäpad ning veel  hulk teisigi taimi rõõmustavad vaataja hinge oma õite vormi- ja värvirikkusega.

 

Kuid mitte ainult värvikirevad õied pole kaunid – imelised võivad olla ka hoopis teistsugused eluvormid – mitmesugused paksulehelised ehk sukulendid, kes avavad oma ilu alles päris lähedalt vaadates. 

 

Nautimaks salaaia kõiki võlusid, tuleb korraks unustada igapäeva-askeldused ja võtta aeg maha. Botaanikaaed ootab Teid iga päev kell 11.00-16.00.

 

Huvilistel on võimalik laupäeval ja pühapäeval soetada taimi oma koju või tööruumi salaaia loomiseks.

 

Lisainfo: Eevi Siibak, tel 606 2667, eevi.siibak@tba.ee, Jaan Mettik, tel 606 2682, jaan.mettik@tba.ee.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 06.03.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.