Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK kutsub pühapäeval Elistvere loomaparki hundipoisi ristsetele (2020-10-02 06:59:50)

RMK Elistvere loomapargis saab lisaks teistele metsloomadele nüüdsest uudistada ka Riia loomaaiast saabunud hunti, kelle ristimine toimub sel pühapäeval kell 12.

RMK Elistvere loomapargis saab näha peamiselt Eesti metsades elavaid loomi võimalikult looduslikus keskkonnas. Kui algselt viidi Elistverre vaid emata jäänud ja viga saanud metsloomi, siis nüüdseks on see saanud koduks ka nende järglastele ja teistest loomaaedadest saabunud asukatele. Juba 23 aastat tegutsenud Elistvere loomapargi eesmärgiks on jagada loodusharidust ja pakkuda võimalusi metsloomade vaatlemiseks nendele omases keskkonnas.

"Oleme pikalt unistanud, et saaksime teiste meie loodusele omaste liikide seas tutvustada ka Eesti rahvuslooma hunti, kes on eesti rahvapärimuse üks populaarsemaid loomi ja meie metsade hea käekäigu indikaatorliik. Eesti looduses elab umbes 200 hunti, eelkõige rabades ja suurtes metsamassiivides, ent vähestel õnnestub hunti kui inimpelglikku looma märgata looduses. Nüüd on kõigil võimalus tulla Elistverre hunti oma silmaga uudistama ja saada Mati Kaalu jutustuste vahendusel aimu võsavillemite elust," lausus RMK Elistvere külastuskeskuse teabejuht Elle Mäerand.

Üritus algab ringkäiguga kell 11.30 Elistvere loomapargi külastuskeskuse juurest, misjärel kell 12 hõigatakse välja hundi nimekonkursi võidunimi ja toimuvad hundipoisi ristsed. Seejärel saab kuulata hundijutte ning panna oma hunditeadmised proovile vastavas ristsõnas. Täpsem info sündmusest on leitav Elistvere loomapargi kodulehelt https://loodusegakoos.ee/elistvere-loomapark.

Kokku esitati hundipoisi nimekonkursile 181 erinevat nime, mille seast žürii valis parima. "Enim pakutud nimeks oli Villem, järgnesid Hundu, Uugust ja Uudust, aga oli ka üllatavaid pakkumisi. Võidunime kuulutame välja pühapäevasel ristimisel," selgitas Elle Mäerand.

Lisaks hundile näeb Elistvere loomapargis euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, kährikkoera, halljänest, harilikku oravat, metsnugist, tuhkrut, kivinugist ja ameerikanaaritsat, koduloomadest ka küülikuid. Siseruumides võib tutvuda merisigade, deegude, liivahiirte ja laborirottidega. Loomadega tutvumist lihtsustavad infotahvlid. Selgitustega on tähistatud ka loodusrajad, kus saab tutvust teha kopra eluviisiga ning Eesti mitmekesise metsaelustikuga.

Elistvere loomapark asutati 1997. aastal. Varem Eesti Metsaseltsi majandada olnud Elistvere loomapark kuulub RMK Tartu-Jõgeva puhkeala koosseisu alates 2008. aastast.



Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.