Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusfotovõistluse humoorikate piltide välkkonkursi võitis pilt hallhaigrust külgtuules (2020-09-24 08:21:23)


Eesti ühe suurima fotovõistluse Looduse Aasta Foto 2020, mis tähistab tänavu oma 20ndat toimumisaastat, raames toimunud välkkonkursi "Humoorikas looduspilt" võidupildi autor on Kilvar Kessler.

Pilt pealkirjaga "Kõva külgtuul" kujutab hallhaigrut, kelle pikk kael on tugevast külgtuulest kaldu. "Hallhaigrud kütivad mere kaldal iga ilmaga, teinekord isegi pehmel südatalvel. Mõnikord aga tugev tuul ja linnu pikk kael ei tee head koostööd sihtmärgi ehk saagi tabamisel." kirjeldab autor. "Sellel fotol ei ole mitte ainult taimed, vaid ka haigru kael vandunud alla tugevale läänetuulele. Pildistatud maikuus Rohuneemes."

Möödunud laupäeval, 19. septembril toimunud Matsalu loodusfilmide festivali fotopäeva ürituste raames näidati ekraanilt humoorikate looduspiltide pildikava kandlemängija Tuule Kanni muusika saatel.

Noorte vanuseklassis pälvis humoorikaima looduspildi tunnustuse mitmeid aastaid järjepidevalt loodusfotokonkurssidel edukalt osalenud Liselle Palts pildiga "Pilk", mis kujutas valguse ja varjude mängust liival tekkinud nägu. Ning laste vanuseklassis sai humoorikaima looduspildi preemia Grete Johanna Korb pildiga lõbusast peegeldusest kraaviveel, kus peegelduse murdumise järjel jääb mulje justkui lehvitav kaaslane on kaotanud oma käelaba.

Hulgalised värvikad ja toredad tunnustatud tööd nii lindudest kui loomadest on üleval loodusfotokonkursi kodulehe galeriis aadressil http://laf.looduseomnibuss.ee.

Konkursi korraldaja Jaan Riis märkis, et suve jooksul autasustamisüritust planeerides ei olnud lihtne leida head paika ja aega, kuid traditsiooniline Matsalu filmifestivali fotopäev paistis selleks olema sobivaim koht.

Välkkonkursile "Humoorikas looduspilt", mis toimub fotovõistluse Looduse Aasta Foto 2020 raames, saabus 485 isemoodi vahvat, üllatavat ning naljakat fotot kokku 172 loodushuviliselt-fotograafilt.

Teiste fotopäeva esinejate hulgas pidas loodusfotokonkursi žürii esimees ja loodusfotograaf Urmas Tartes sama päeva pärastlõunal loengu teemal "Loovuse allikad", mis jõuab lähiajal laiema kuulajaskonnani ka ööülikooli salvestusena.

Lihula kultuurimaja suures saalis, kus toimusid festivali filmiseansid, oli välja pandud ka näitus konkursil äramärgitud töödest, mida filmivaatajad vaheaegadel uudistada said.

Kordusüritus, koos humoorikate looduspiltide pildikavaga suurel ekraanil, toimub juba Tallinnas 5. oktoobril, kui algab Rahvusraamatukogus järjekordne loodusõhtute sarja hooaeg.

Jätkub tööde vastuvõtt fotovõistlusele Looduse Aasta Foto 2020, mille tööde esitamise tähtaeg on samuti 5. oktoober. Aasta lõpus saavad parimad Eesti loodusfotod järjekordesse Loodusfoto Aastaraamatusse.

Konkursi korraldaja on Looduse Omnibuss, kes korraldab võistlust mitmete toetajate kaasabil, kelleks on Canon, Overall, Fotoluks, Sigma, Brain Games, Keskkonnaministeerium, Kultuurkapital, zone.ee jpt.

Allikas: Looduse Omnibussi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.