Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Juba kuu aja pärast toimub Eesti Põllumajanduse Aastanäitus EPA2020 (2020-09-17 09:00:02)


14. - 15. oktoobrini 2020 toimub Tartus teist korda Eesti põllumajanduse aastanäitus EPA2020.
Eesti Rahva Muuseumi avaratel sise- ja välispindadel saavad kohe pärast põllutööde lõppu kokku Eesti põllumajandussektori otsustajad ja põllumeeste kõige olulisemad koostööpartnerid. Kahe päeva jooksul tutvustatakse põllumajanduse trende, uuendusi ning innovaatilisi tehnoloogiaid, mis aitavad ettevõtetel paremini majandada.

"EPA2020 korraldamine on vaatamata keerulisele olukorrale sujunud hästi ja tänaseks on ennast näitusele eksponendina registreerinud juba üle 70 ettevõtte ja organisatsiooni, nende hulgas sektori juhtivad masina- ja söödafirmad, pangad ja teised ettevõtted. Tänavune EPA on pärast põllutööde lõppu heaks kohaks kokkuvõtete tegemiseks, uute teadmiste ammutamiseks ja tulevikku vaatamiseks," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Aastanäituse korraldamiseks andis eelmise aasta positiivne kogemus hea impulsi. Osalejad olid rahul nii pakutava programmi kui messi asjaliku õhkkonnaga. Ehkki tegemist on jätkuvalt üsna kompaktse sündmusega, siis paljud eelmise aasta osalejad on soovinud näitusepinda suurendada. Eelmise aasta tagasiside põhjal on EPA põllumajandussektoris tegutsejatele väga hea kokkusaamise koht. Põllumeeste oma näitusel saavad kokku maaharija ja traktorimüüja, teraviljakasvataja ja börsimaakler, piimafarmipidaja ja pankur jne. Kohtutakse oma võtmeklientide ja äripartneritega, ja kui vaja, siis tänavust erilist aastat arvestades suuremat distantsi hoides.

Sõrmuse sõnul teevad korraldajad kõik endast oleneva, et aastanäitusel osalemine oleks põllumajandussektori inimestele sama turvaline kui igapäevane kaupluse või muu avaliku koha külastamine.

Koroonaviirus ei ole kahjuks kusagile kadunud ja sellega peame arvestama. EPA2020 korraldamisel järgime kõiki kehtivaid Terviseameti soovitusi ja tingimusi. Eesti Rahva Muuseumis on tagatud käte desinfitseerimisjaamad ning jälgitakse ka korraga messil viibivate inimeste arvu. Vastavalt kujunevale olukorrale on näitusel maski kandmine kindlasti soovituslik, aga tõenäoliselt isegi kohustuslik. Lisaks pakume kaitseklaase eksponentidele. EPA2020 sündmused toimuvad nii muuseumi A- kui B-poolel, sees ja väljas, mis annab võimaluse külastajate hajutamiseks. Viiruse võimaliku leviku ohjamiseks on hea, et aastanäitus on suunatud vaid professionaalsele ärikülastajale ja tegemist pole nö rahvasündmusega. Soovitame ka alla laadida mobiilirakenduse HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Aastanäitusele on lubatud tulla vaid tervetel inimestel.

Enamus näituse sisepinda on küll juba broneeritud, kuid veel on viimane võimalus ettevõtete registreerimiseks. Kohal on põllumeeste olulised koostööpartnerid ja sektori juhtivad ettevõtted, nagu näiteks Agriland, Anu Ait, Baltic Agro, Balmax, Dimedium, DeLaval, Linery, MES, Maaportaal, Tatoli, Taure, Wihuri Agri, Teknest, DairyTec, E-Agronom, Dotnuva Baltic, A. Tammel, Intrac, KÜ Eramets jne. Eksponentide nimekirja leiab lehelt: http://epamess.ee/eksponendid/

Aastanäituse üks olulisi alustalasid on seminarid ja konverentsid. Oleme seminariprogrammi koostades arvestanud eelmise aasta tagasisidega, et seminaridel osalemine oleks mugavam. Lisaks mahukale seminariprogrammile toimuvad suurematest sündmustest EPA2020 raames Aianduse visioonikonverents, konverents Maheturg 2020, Lihaveisekasvatajate aastakonverents ja Eesti Tõuloomakasvatajate Liidu juubelikonverents. Arvestades seda, mis ümbritsevas majanduskeskkonnas toimub, siis EPA fookuses on kindlasti ka finantseerimise teemad.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.