Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kavandatakse Hiiumaa tuuleparkide rajamist (2007-03-02 16:26:01)


Loode-Eesti rannikumerre rajatavate tuuleparkide keskkonnamõjude hindamise (KMH) programmile esitasid ettepanekuid neli asutust ja üks eraisik.

Ettepanekuid esitasid Eesti Keskkonnaühenduste Koda, Hiiumaa Maavalitsus, Keskkonnaministeerium (sh Hiiumaa keskkonnateenistus) ning Ants Erm. Ettepanekud puudutavad võimalikku negatiivset mõju kaitsealadele ning EL Loodusdirektiivi lisades nimetatud elupaigatüüpidele ja liikidele. Veel juhitakse tähelepanu tuulepargi ja Hiiumadala liivamaardla kavandatavate tegevuste võimalikule koosmõjule. Vajalikuks peetakse hinnata sadama alal planeeritavate tegevuste eraldi- ja koosmõju nii elustikule kui ka rannikuprotsessidele. Mitmed ettepanekud rõhutavad tuulepargi rajamise võimalikku mõju Hiiumaale kui turismipiirkonnale. Lisaks käsitletakse ka mõju mereloomastikule ja Hiiumaa randadele, sotsiaal-majanduslikku mõju ja piiriülest keskkonnamõju, alternatiivseid lahendusi ning jääolusid jne.

OÜ Nelja Energia soovib Hiiumadala looderanniku lähistele (avameres asuvatele Apollo, Vinkovi, Neupokojevi pankadele ja nende lähistele) rajada viis tuuleparki (tuulikute koguarv u 200) elektrienergia tootmiseks. Tuulikud on kavas ehitada merepõhja rajatavatele vundamentidele. Merre asetatakse ka alalisvoolu merekaabel tuulepargist kuni selle ühendamiseni AS-i Eesti Energia põhivõrgu Harku alajaama ja Rootsi suundadel. Alternatiiv on merekaabel ühendada Lihula alajaama. Arendaja kavandab KMH käigus hinnata Rootsi-suunalise kaabli paigaldamise mõju kuni Eesti territoriaalmere piirini.

Keskkonnamõju hindamine peab muuhulgas kajastama ka võimalikke alternatiive tuulepargi tehnilistes lahendustes.

Keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu toimus Hiiu Maavalitsuses 26. veebruaril.

Lisainfo: Irma Pakkonen, keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse büroo peaspetsialist, tel 626 2974; e-post irma.pakkonen@envir.ee.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 02.03.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.