Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2020-09-08 08:05:37)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti nädalavahetuse jooksul 148 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kuus avaliku korra rasket rikkumist, 51 varavastast kuritegu, sh varguseid oli 39 (eluruumidest 4, sõidukitest 3), sõidukivargusi ja omavolilisi kasutamisi oli üks. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 16 inimest. Inimvigastustega liiklusõnnetusi joobes juhtide süül toimus kolm. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 59, narkojoobes sõidukijuhte 7.

Põhja prefektuur

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

4. septembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas Sõpruse puiesteel asuvas korteris lõi 30-aastane mees lahtise käega enda endist elukaaslast 25-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kinni.

5. septembril teatati politseile, et Kesklinnas Väike-Karja tänaval läksid tundmatud mehed tüli norima 34-aastase mehega ja lõid teda näkku. Kannatanu toimetati haiglasse. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

5. septembril teatati politseile, et Kesklinnas Juhkentali tänaval vajab abi vigastatud 44-aastane mees. Kiirabi vaatas mehe üle. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

5. septembril teatati politseile, et Lasnamäel Raadiku tänaval tekkis konflikt 55-aastase naise ja 47-aastase mehe vahel, mille käigus kriimustas naine korduvalt meest küüntega. Mees oli alkoholijoobes. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

5. septembril teatati politseile, et Lasnamäel Mahtra tänaval läks 68-aastane mees kallale 62-aastasele naisele ja peksis teda taburetiga. Kiirabi toimetas naise haiglasse. Politsei pidas mehe kinni ja viis ta kinnipidamiskeskusesse.

5. septembril teatati politseile, et Nõmmel Männikul oli bussis kaklus mitme mehe vahel, mille käigus sai kehavigastusi 49-aastane mees, kel tuvastati alkoholijoobe. Teine mees jooksis bussist minema. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

5. septembril teatati politseile, et Lasnamäel Raadiku tänaval lõi 45-aastane mees korduvalt rusikaga näkku 45-aastast meest. Mõlemad olid alkoholijoobes. Politsei pidas 45-aastase lööja kinni ja toimetas ta kinnipidamiskeskusse. Juhtumi asjaolud selguvad menetluses.

6. septembril teatati, et Kesklinnas Tartu maanteel lõi seni tuvastamata isik 27-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval asuvas korteris ründas 36-aastane mees oma elukaaslast, 41-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

6. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Tehnika tänaval asuvas korteris ründas alkoholijoobes 46-aastane mees oma abikaasat, 43-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused
5. septembril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval varastati korteris laualt sülearvuti ja kapist käekell. Kahju on hinnanguliselt 8000 eurot.

6. septembril avastas kannatanu, et temalt on varastatud mobiiltelefon ja rahakott koos dokumentide ja kaartidega. Vargusega tekitatud kahju on üle 789 euro.

6. septembril teatati, et Haaberstis Vabaõhumuuseumi teel on varastatud parklas seisva auto katuselt jalgratas, maksumusega 1500 eurot.

6. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval varastati korterist arvuti, millega tekitati varaline kahju 710 eurot. Sama maja kuurist varastati ka jalgratas, mille kahju on 201 eurot.

6. septembril teatati, et Nõmmel Palusambla tänaval on öösel sisse murtud sõiduautosse BMW, kust varastati rool, esimesed tuled, salongiliistud ja armatuur. Kahju on täpsustamisel.

Harjumaa

Vargus
5. septembril teatati politseile, et Rae külas Loopera teel varastati sõiduautost BMW armatuur, automakk Bang & Olufsen ja autokõlarid, lisaks sõiduki küljest mõlemad esituled. Kahjusumma on hinnanguliselt üle 200 euro.

Juhtumid piiril
4. septembril viidi läbi illegaalimenetlus 2000. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes. Teadmatusest viisa reeglite suhtes, viibis mees Eestis ebaseaduslikult, kokku 153 päeva. Mees pöördus ise PPA-sse kui oli saanud teadlikuks, et viibib Eestis ebaseaduslikult. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

4. septembril viidi läbi illegaalimenetlus 1978. aastal sündinud Poola Vabariigi kodaniku suhtes. Mees saabus Eestisse 31.08.2020 eesmärgiga külastada sõpra. Mees on oma viibimisaja jooksul korduvalt toimepannud varavastaseid süütegusid. Lisaks puudusid isikul rahalised vahendid, et endaga toime tulla. Samuti võib isik jätkuvalt toime panna süütegusid.

6. septembril viidi läbi illegaalimenetlus 1976. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kellele antud lühiajaline töötamise registreerimine tunnistati kehtetuks, sest mees esitas taotlemisel valeandmeid. Mees viibis Eestis seadusliku aluseta 139 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.


Lõuna prefektuur

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. septembril teatati, et Peipsiääre vallas puhkes abikaasade vahel tüli, mille käigus 50-aastane mees lõi oma naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

4. septembril teatati politseile, et Tartus ühte kauplusesse sisenes eakas naine, keda oli löödud. Politseinikud reageerisid väljakutsele ning selgitasid, et 65-aastane naine on perevägivalla ohver ning kuriteos kahtlustatavana peeti kinni tema 40-aastane poeg. Meedikud viisid 65-aastase naise tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

4. septembril peeti Tartus Riia tänava kaupluses kinni 46-aastane naine, kes varastas kosmeetikatooteid ning rõivaid. Kahju on 222 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

4. septembril sai politsei väljakutse Tartus Võru tänavale, kus oli noaga vehkinud agressiivne 48-aastane mees. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis ta arestimajja. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud, juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

5. septembril kell 15.50 lahkus Luhamaa piiripunkti kaudu Venemaale Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 91 kalendripäeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis.

6. septembri hommikul märkasid piirivalvurid Peipsi järvel liikumas alust, mille väljumine piiriveekogule registreerimata oli jäetud. Piiriametnikud kutsusid aluse ühes juhiga sadamasse, kus kaptenile määrati rikkumise eest 40-eurone rahatrahv.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

4. septembril teatati politseile, et Tapa linnas Jaama tänaval lõi 18-aastane mees 50-aastast meest. Politsei pidas noorema mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

4. septembril teatati politseile, et ajavahemikus 21. august- 4. september tungiti sissemurdmise teel Rakveres Heina tänava garaažiühistusse, kust varastati talverehve ning muid esemeid. Ligikaudne kahju on 400 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

5. septembril sai politsei väljakutse Narva Kangelaste prospektile, kus 17-aastane noormees vigastas 27-aastast ja 26-aastast meest. Politsei pidas noormehe kahtlustatavana kinni.

5. septembril sai politsei teate, et Narvas Kreenholmi tänaval lõi 40-aastane mees 32-aastast meest. 40-aastane mees peeti kahtlustatavana kinni.

6. septembril teatati politseile, et Narvas Energia tänaval lõi 54-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vägivald võimuesindaja vastu

Jõhvi politseijaoskond alustas 6. septembril kriminaalmenetlust selles, et Jõhvis politseiautos istunud 19-aastane naisterahvas lõi ametikohustusi täitnud politseiametnikku. Naine toimetati arestimajja.

Avaliku korra raske rikkumine

6. septembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Kalevi tänaval ründasid kolm meest 35-aastast meest. Politsei pidas ühe kolmest mehest kahtlustatavana kinni.

Vargused

4. septembril laekus politseile avaldus, et Narvas Uusküla maja juurest varastati jalgratas Esperia, seljakott ja mobiiltelefon Redmi. Ligikaudne kahju on 400 eurot.

6. septembril teatati politseile, et Narva-Jõesuus Kalda tänava majast varastati garaaži sissemurdmise teel paadimootor ja garaažis olev vara. Tekitatud kahju on ligi 600 eurot.

Juhtum piiril

6. septembril avastas Narva kordoni autopatrull 1986. aastal sündinud soojaveekanalis kalastava mehe, kes püüdis kala ilma harrastuspüügi loata. Mehele määrati rahatrahv.

Lääne prefektuuri nädalavahetuse info

Hiiumaa

Vargus

4. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 23. augustil varastati Hiiumaa vallas Männamaa külas mobiiltelefon iPhone. Vargusega tekitati kahju ligi 950 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

6. septembril sai politsei teate, et Haapsalus asuvas eluhoones lõi 59-aastane mees oma 51-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

6. septembril sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Vändra alevis asuvas korteris lõi alkoholi tarvitanud 38-aastane mees oma 45-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

4. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 2. septembril lõi 40-aastane mees Saarde vallas Ristküla külas 63-aastast meest, kes sai viga.

Avaliku korra raske rikkumine

5. septembril sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval löödi 65-aastast meest, kes sai viga.

Vargus

4. septembril sai politsei teate, et Pärnus Oja tänaval asuva elumaja lukustatud keldriruumist varastati elektritööriistu. Vargusega tekitati kahju ligi 680 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

4. septembril sai politsei teate, et Kohila alevis asuvas elumajas lõi 41-aastane mees oma 70-aastast isa.

Saaremaa

Vargus

5. septembril sai politsei teate, et Kuressaares Aia tänaval asuva kortermaja trepikojast varastati lukustatud jalgratas Scott. Vargusega tekitati kahju ligi 400 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.