Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rene Kokk: Uus RMK büroohoone on Eesti puitarhitektuuri suunanäitaja (2020-09-03 08:18:35)

Täna, 3. septembril avatakse Tartus üks Eesti kõige keskkonnasõbralikumaid büroohooneid. Uus kodumaisest puidust ehitatud ja matkaradade motiividest inspireeritud energiasäästlik büroohoone saab töökohaks RMK Tartu kontori töötajaile.

Keskkonnaminister
Rene Kokk nimetab RMK uut büroohoonet suunanäitajaks, mis propageerib Eesti puitarhitektuuri ning on keskkonnasõbraliku energiakasutuse näiteks.

"Puit lukustab endas süsihappegaasi ning seda terase ja betooni asemel kasutades saame oluliselt oma keskkonnajalajälge vähendada. Keskkonnaministeerium oma haldusala asutustega peabki siin olema suunanäitaja. Loodan, et lähiaastatel saab teoks ka Eesti Loodusmuuseumi ja Keskkonnaministeeriumi Keskkonnamaja rajamine puitehitiste ja puitarhitektuuri hea näitena," märkis keskkonnaminister.

RMK uus kontorihoone (Rõõmu tee 7, Tartu), mille katusele paigutati päikeseelektrijaam, on A-klassi energiatõhususega
. Hoone on projekteerinud Kauss Arhitektuur OÜ ja ehitajaks on KRC Ehitus OÜ.

Puidust büroohoone on Eestis olnud seni küllaltki erandlik nähtus, vähehaaval selle populaarsus aga kasvab. Puitarhitektuuri näiteks on ka hiljuti valminud Saue Vallavalitsuse hoone. Õppehoonetest võib välja tuua valdavalt puidust ehitatud Viimsi riigigümnaasiumi ning valmimas on Sisekaitseakadeemia ja Tartu Ülikooli Narva Kolledži ühine õppe- ja majutushoone.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.