Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2020-09-01 08:14:37)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 117 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi registreeriti kaks. Varavastastest kuritegudest teatati 39, sh vargustest 30 korral. Registreeriti neli liiklusõnnetust, milles sai viga neli inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 31, narkojoobes kaks. Piirilt väljastati üks sisenemiskeeld. Schengeni viisaeeskirja rikkumisi registreeriti üks ning piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi kolm.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine
29. augustil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Pärnu maanteel hoidis meesterahvas käes relvataolist eset. Politsei pidas 25-aastase mehe kinni ja selgitas välja, et tegemist oli stardipüstoliga.

Kehalised väärkohtlemised

28. augustil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval asuvas korteris lõi meesterahvas talle tuttavat 52-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Jahu tänaval ründas 28-aastane mees 51-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse ja ründaja peeti kinni.

28. augustil teatati, et Lasnamäel Ümera tänaval asuvas korteris ründas alkoholijoobes 39-aastane mees 39-aastast naist. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

28. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Paavli tänaval ründas naisterahvas talle tuttavat 37-aastast naist ja 29-aastast meest. Politsei saabudes oli ründaja sündmuskohalt lahkunud. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval lõi 32-aastane mees 33-aastast meest. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

28. augustil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval ründas 41-aastane alkoholijoobes naine võõrast 20-aastast naist ja 13-aastast last. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

28. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Peetri tänaval ründas seni tuvastamata mees 18-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. augustil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Vana-Viru tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 41-aastane mees 39-aastast meest kääridega kõhtu. Kannatanu viidi haiglasse. Politsei pidas ründaja kinni.

29. augustil teatati politseile, et Nõmme linnaosas Lühike tänaval asuvas korteris pihustas 55-aastane alkoholi tarvitanud naine tulekustutit näkku 63-aastasele mehele. Kannatanul tekkisid hingamisraskused. Politsei pidas naise kinni.

29. augustil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Maneeži tänaval toimus kaklus, mille käigus löödi 43-aastast ja 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. augustil teatati politseile peretülist Sinimäe tänaval, mille käigus kaklesid 30-aastane mees ja 20-aastane naine. Mõlemal olid nähtavad kehavigastused. Kakluse juures viibis ka 2-aastane laps.

30. augustil teatati politseile peretülist Selja tänaval, mille käigus läks 50-aastane naine kallale oma 20-aastasele tütrele, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

30. augustil teatati politseile, et Tallinna ringtee 19. kilomeetril on toimunud liiklusõnnetus, mille käigus sõitis sõiduauto Volvo tagant sisse Mazdale. Seejärel väljus Volvo juht autost ja lõi Mazda juhile rusikaga näkku.

30. augustil teatati politseile, et Kullasepa tänaval on seni tuvastamata isik kallale tunginud 21-aastasele mehele, mille järel tundis mees valu ja sai kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

30. augustil teatati politseile peretülist Kärberi tänaval, mille käigus ründas alkoholijoobes 43-aastane mees oma lapseootel 36-aastast elukaaslast ja lõi teda kõhtu. Mehe terviseseisundi tõttu ei saanud teda kinni pidada ning ta toimetati haiglasse.

30. augustil teatati tülist Ehitajate teel, mille käigus ähvardas ja kägistas 55-aastane mees 39-aastast meest, tekitades talle valu.

Vargused

28. augustil alustati menetlus juhtumis, kus Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuvast korterist on varastatud ehteid ja tehnikaut. Esialgne kahjusumma on 5180 eurot.

28. augustil teatati, et Haaberstis Ehitajate teel on lahti murtud sularahaautomaat. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.


30. augustil teatati politseile vargusest Kaarna tänaval, kus oli valvekaamera salvestisele jäänud vargusepisood. Renoveerimisjärgus majast varastati ligikaudu 2650 euro eest tööriistu.

30. augustil alustati menetlust selles, et 25. augustil tuvastati Lääne-Harjumaa metskonna territooriumil metsavargus, mille käigus varastati vahelaost 1027 euro väärtuses palke.

30. augustil teatati politseile jalgrattavargusest Pirital, mille käigus varastati maja hoovist retrovälimusega musta värvi jalgratas. Kahjusumma ligikaudu 800 eurot.

30. augustil teatati jalgrattavargusest Mahtra tänaval asuvast tanklast, kuhu see oli jäetud lukustamata.

Kelmus

28. augustil alustati menetlus juhtumis, kus avaldaja endine elukaaslane, kel oli ligipääs kannatanu pangakontole ja isikuandmetele, on vormistanud kannatanu nimel kiirlaenu summas 4000 eurot ja kandnud selle enda isiklikule pangakontole. Samuti on ta teinud avaldaja ja tema lähedase pangakontolt ülekandeid kogusummas 2800 eurot.

Harjumaa

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes

30. augustil teenindasid politseinikud Tammepõllu teel koduvägivallaga seonduvat väljakutset, mille käigus tuli 43-aastane naine kallale politseinikule ja lõi teda näkku, tekitades politseinikule valu. Seejärel rebis naine teise politseiametniku vesti küljest taskud lahti. Politseinikud pidasid naise kinni.

Kehalised väärkohtlemised

29. augustil teatati, et Viimsi vallas Pringi külas toimus konflikt 30-aastase mehe ja tema isa, 65-aastase mehe vahel. Tekkinud tüli käigus lõi poeg enda isa kaikaga, tekitades sellega kannatanule vigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

Vargused

28. augustil teatati, et Laulasmaa külas asuvast ehitusobjektilt on varastatud parketti. Kahju ligi 865 eurot.


Juhtum piiril
30. augustil viidi läbi illegaalimenetlus 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes juhtis autot kriminaalses joobes. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja talle kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

30. augustil avastati, et Tartus Kvartsi tänaval on sisse murtud ehitussoojakusse, kust varastati tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 30. augustit sai politsei väljakutse Luunja valda Veibri külla, kus oli ühise alkoholi tarvitamise käigus puhkenud tüli, mis päädis kähmlusega. Omavahelise jageluse käigus sai viga 35-aastane mees, kelle meedikud haiglasse toimetasid. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta esmalt arestikambrisse kainenema.

Viljandimaa

Asja rikkumine ja hävitamine

Ööl vastu 29. augustit avastati, et Mulgi vallas Abja-Paluojas põleb kahekordne elamu. Päästjad kustutasid tulekahju, keegi ses viga ei saanud. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni joobes 34-aastase mehe, kes esmalt arestikambrisse kainenema viidi. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Maria Gonjakilt telefonil 55638780 või e-posti aadressil maria.gonjak@prokuratuur.ee

Juhtumid piiril

28. augustil kella 13 ajal peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 1980. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 90 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Õigusrikkujat karistati rahatrahviga, misjärel lubati tal riigist lahkuda.

28. augustil kella 22 paiku tuvastasid Saatse kordoni piirivalvurid valveseadmetega Võrumaal Setomaa vallas piiriposti juures kahe inimese liikumise. Piirivalvepatrull pidas isikud kinni ning toimetas nad menetlustoiminguteks kordonisse. Vestluse käigus selgus, et täisealine naine ning alaealine laps olid üksteist piiriposti juures pildistanud. Täiealisele naisele määrati rikkumise eest 40-euro suurune rahatrahv.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. augustil sai politsei väljakutse Haljala valda, kus 54-aastane mees lõi enda abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Asja omavoliline kasutamine

30. augustil sai politsei teate, et Väike-Maarja vallas Vao külas omastas avaldaja tuttav sõiduauto Volkswagen. Auto leiti Vao külast samal päeval. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Vägivald võimuesindaja vastu

28. augustil lõi 35-aastane naine Alutaguse vallas ametikohustusi täitnud politseiametnikke. Politseinikud jätkasid teenistust ning naine kutsuti edasisteks toiminguteks jaoskonda.

Kehalised väärkohtlemised

30. augustil sai politsei teate, et Narvas Kangelaste prospektil löödi 40-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

29. augustil sai politsei väljakutse Narvas Sepa tänavale, kus 30-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

29. augustil sai politsei väljakutse Sillamäel J. Gagarini tänavale, kus 46-aastane mees lõi 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

28. augustil sai politsei väljakutse Sillamäel J. Gagarini tänavale, kus 22-aastane mees lõi oma elukaaslast. Mees lahkus enne politsei saabumist.

Kehaline väärkohtlemine ja ähvardamine

28. augustil teatati politseile, et Narvas Oru tänaval lööb ja ähvardab 31-aastane mees 39-aastast meest. Politsei pidas 31-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

30. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Aia tänava asutusest varastati mobiiltelefon, ID-kaart ja pangakaart. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 590 eurot.

29. augustil teatati politseile, et Toila alevikus on ettevõttelt varastatud ligikaudu 1080 eurot sularaha.

29. augustil teatati politseile, et Jõhvi vallas Tamme tänaval parkinud sõidukilt varastati kaks lisatuld. Esialgne tekitatud kahju on 478 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

28. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Kastani tänaval varastati elumaja ette pargitud sõiduauto Mercedes-Benz. Vargusega tekitati kahju ligi 18 000 eurot.

Pärnumaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

29. augustil sai politsei teate, et Pärnus Laine tänaval sisenes 30-aastane mees omaniku loata 25-aastase endise elukaaslase korterisse ja eiras palvet lahkuda.

Vargused

29. augustil sai politsei teate, et Lääneranna vallas Paatsalu külas varastati elumaja ette pargitud sõiduauto Audi rehvid koos velgedega. Vargusega tekitati kahju ligi 2000 eurot.

29. augustil sai politsei teate, et Tori vallas siseneti ehitusjärgus hoonesse ja varastati akutööriistade komplekt Makita. Vargusega tekitati kahju ligi 250 eurot.

28. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et 24. -25. augustil varastati Häädemeeste vallas Reiu külas asuvast hoonest elektrilisi tööriistu ja muid esemeid. Vargusega tekitati kahju ligi 215 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

29. augustil sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmel Pärnu tänaval asuvas parklas lõi varem sarnaste tegude eest karistatud 38-aastane mees oma 37-aastast abikaasat.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

28. augustil sai politsei teate, et 27. augustil lõi 65-aastane mees Kuressaares asuvas eluhoones oma 60-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.