Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pikaajaline keskkonnastrateegia seab eesmärgid elukeskkonna väärtustamiseks (2007-03-01 11:48:06)


1. märtsil Riigi Teatajas ilmunud ja juba jõustunud Eesti keskkonnastrateegia aastani 2030 määratleb pikaajalised arengusuunad kogu elukeskkonna hea seisundi hoidmiseks.

Keskkonnastrateegia on kogu riigi jaoks olulise tähtsusega, sest selle eesmärkide täitmine tagab elukvaliteedi ühtlase tõusu. Näiteks seab strateegia eesmärgiks, et aastaks 2030 on oluliselt vähendatud jäätmeteket; saavutatud pinna- ja põhjavee hea seisund; maavarasid kasutatakse säästlikult ja kaevandatakse keskkonnasõbralikult; metsakasutuses hoitakse tasakaalus majanduslikud, sotsiaalsed, ökoloogilised ja kultuurilised vajadused; toodetakse erinevatel energiaallikatel põhinevat elektrit; välja arendatakse efektiivne, keskkonnasõbralik ja mugav ühistranspordisüsteem ning ohutu kergliiklus; välis- ja sisekeskkond peab olema tervist säästev ja toetav jne.

Kuivõrd 25-aastane perspektiiv nõuab suurt üldistuse taset, korraldatakse strateegia elluviimist lühemaajaliste rakenduskavade ehk keskkonnategevuskavade kaudu. 22. veebruaril kiitis Vabariigi Valitsus heaks keskkonnategevuskava aastateks 2007-2013.

Keskkonnastrateegia on Riigikogus 2005.a heaks kiidetud strateegia “Säästev Eesti 21” elluviimise eelduseks keskkonnavaldkonnas.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 01.03.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.