Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-08-25 08:08:50)


Möödunud nädalavahetusel
registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 137 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks tapmine, neli avaliku korra rasket rikkumist, 55 varavastast kuritegu, sealhulgas kaks röövimist ja 41 vargust (kolm eluruumidest, kaks sõidukitest). Registreeriti 14 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 18 inimest. Tabati 63 alkoholi- ja viis narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Tapmine

22. augusti hommikul pärast kella 8 sai politsei väljakutse Lasnamäele Läänemere teel asuva baari juurde, kus toimus kaklus. Seni kogutud andmetel eskaleerus konflikt baari ees tänaval, mil 26-aastast meest rünnati noaga. Ta sai raskelt viga ja toimetati haiglasse, kus ta hiljem suri. Kakluse käigus said viga ka 31-aastane naine ja 39-aastane mees, kes pärast esmaabi osutamist lubati kodusele ravile. Politseinikud tuvastasid, et kuriteos on alust kahtlustada 30-aastast Maxim Vasilievi, 32-aastast Roman Gluhovtšenkot ja 34-aastast Ilja Gaidalenkot. Tegemist on alaliste Eesti elanikega, kes on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud. Politsei palub inimestel, kellel on infot meeste asukohast, sellest koheselt teada anda hädaabinumbril 112, 51 79 643 või e-posti aadressil pohja.isikuvihje@politsei.ee.

Avaliku korra rasked rikkumised

21. augustil teatati politseile, et Haabersti linnaosas Kõrgepinge tänaval läksid kolm meest kallale 22-aastasele mehele ning võtsid ära tema isiklikud esemed. Juhtunud täpsemad asjaolud on selgitamisel.


21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Mustamäe linnaosas Aiandi tänaval lõi joobetunnustega 38-aastane mees kurikaga 21-aastast meest pähe, mille tagajärjel tekkisid kannatanule kehavigastused. Samuti lõhkus ründaja kannatanu kasutuses oleva sõiduki parema esitule. Politsei pidas ründaja kinni.

22. augustil teatati politseile, et Haaberstis Õismäe teel peksis 34-aastane mees käte ja jalgadega üht meest ja ähvardas peksmisele vahele tulnud meest noaga. Ründaja oli alkoholijoobes. Politsei pidas 34-aastase mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

Kehalised väärkohtlemised

21. augustil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Tööstuse tänaval asuvas korteris lõi seni tundmatu meesterahvas 51-aastast meest jalaga vasaku käe küünarvarre piirkonda. Kannatanule tekitati vigastusi ning ta tundis füüsilist valu.

21. augustil teatati, et 11. augustil Kristiine linnaosas Madara tänaval ründas ühise alkoholi tarvitamise käigus 25-aastane naine endale tuttavat 37-aastast meest. Naine lõi meest jalaga kõhu piirkonda, hammustas teda ning hiljem lõi pudeliga pähe, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. augustil teatati, et Lasnamäe linnaosas K. Kärberi tänaval asuvas korteris lõi 41-aastane mees enda elukaaslast, 46-aastast naist. Naine toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas lööja kinni.

21. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Pärnu maanteel asuvas majas lõi 49-aastane naine enda 28-aastast tütart kätega pea piirkonda, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Madala tänaval ässitas tundmatu meesterahvas enda koera 60-aastast meest ründama. Koer hammustas meest ning tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


22. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Liivamäe tänaval läks 47-aastane mees kallale 37-aastasele naisele ja tekitas talle kehavigastusi. Kiirabi viis naise haiglasse kontrolli ja politsei pidas 47-aastase mehe kahtlustatuna kinni.

22. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Tatari tänaval oli kaklus kahe mehe vahel, mille käigus tekitati kehavigastusi. Kiirabi viis 32-aastase mehe haiglasse, 23-aastane mees läks iseseisvalt koju. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

22. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Nunne tänaval läks tundmatu mees kallale 25-aastasele mehele ja lükkas ta pikali. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluses.

22. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Raua tänaval tekkis konflikt abikaasade, 51-aastase mehe ja 51-aastase naise vahel, mille käigus tekitati füüsilist valu.

22. augustil teatati politseile, et Haaberstis Ehitajate teel ründas 52-aastane mees 61-aastast naist, kägistas teda ja tekitas talle füüsilist valu. Mõlemad olid alkoholijoobes. Politsei pidas 52-aastase mehe kinni. Juhtunu asjaolud selguvad menetluses.

23. augustil teatati, et laeval ründas ühise alkoholitarvitamise käigus 25-aastane mees 24-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud viisid ründaja kainenema.

23. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval toimus kaklus, milles sai kannatada 18-aastane noormees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

23. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris ründas alkoholijoobes 31-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Õle tänaval asuvas korteris ründas 33-aastane mees oma elukaaslast, 43-aastas naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

23. augustil teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval asuvas korteris lõi 49-aastane mees oma abikaasat, 30-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Röövimine

23. augustil teatati, et Kesklinnas Ahtri tänaval asuvas tanklas ründas seni tuvastamata mees 54-aastast meest, varastas tema telefoni ja jooksis minema. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

21. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Aia tänaval asuvast kauplusest varastas tundmatu meesterahvas 47 suurt tahvlit Kalevišokolaadi. Vargusega tekitatud kahju 201.63 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. augustil teatati, et Pärnu maanteel Nõmme linnaosas varastati toidupoe koridorist lukustamata elektritõkeratas. Vargusega tekitatud kahju u 520 eurot.


21. augustil teatati, et ajavahemikul 20.-21. august varastati Kristiine linnaosas Endla tänaval ehitusobjektilt erinevaid esemeid. Vargusega tekitatud kahju hinnanguliselt 3000-4000 eurot.


21. augustil alustati menetlust selles, et perioodil 6-8. august varastati Kesklinna linnaosas Raua tänaval asuva maja maa-alusest parklast jalgratas. Vargusega tekitatud kahju umbes 750 eurot.

21. augustil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 3.-17. august varastati Mustamäe linnaosas Kadaka teel sõiduauto Volvo põhja alt katalüsaator. Vargusega tekitatud kahju 1000 eurot.

21. augustil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 16.-17. august varastati Nõmme linnaosas Salve tänaval asuva maja trepikojast jalgratas. Vargusega tekitatud kahju kokku 400 eurot.

23. augustil teatati, et Mustamäel Sääse tänaval varastati liiklusmärgi posti külge kinnitatud elektriline jalgratas. Kahju 829 eurot.

23. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Vihuri tänaval asuva maja trepikojast on varastatud tõukeratas. Kahju 282 eurot.

Kelmus

21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et 11. augustil lõi lotopileteid müüva veebilehe Lottoviva.com esindaja ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest 37-aastasele mehele. Mees ostis kaardimaksevahendajate kaudu lotopileteid kogusummas 224 eurot, misjärel teatati talle, et lotovõidu kättesaamiseks peab ta esmalt tasuma vastavalt veebilehe reeglite 10% võidusummast. Seejärel leidis kannatanu internetist artikli, milles kirjutati Lottoviva.com kelmusest, tänu millele ei tasunud ta kelmidele rohkem raha.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

22. augustil teatati politseile, et Saku vallas Kurtna külas lõi 65-aastane mees õllepurgiga korduvalt enda 64-aastast abikaasat. Mõlemad olid alkoholijoobes. Politsei pidas mehe kahtlustatuna kinni.

Juhtumid piiril

21. augustil kontrolliti Paldiski Põhjasadamas laevalt saabunud Leedu Vabariigi registreerimismärgiga mootorsõidukit, mida juhtis 1980. aastal sündinud Leedu Vabariigi kodanik. Kontrollimise käigus selgus, et mees esitas võltsitud Leedu Vabariigi juhiloa. Mehele määrati rahatrahv summas 400 eurot.

21. augustil koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul 1993. aastal sündinud Egiptuse Araabia Vabariigi kodanikule. Sissesõidu keeldu ei kohaldatud. Mees viibis Schengenis riikides 10 päeva ebaseaduslikult.

21. augustil viidi läbi illegaalmenetlus 1984. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes. Mees viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta 17 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul. Sissesõidu keeldu ei kohaldatud.

21. augustil viidi läbi illegaalmenetlus 1993. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodaniku suhtes. Mees viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta kokku 80 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 30 päeva jooksul. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

22. augustil viidi läbi illegaalimenetlus 1994. aastal sündinud Mehhiko kodanikust mehe suhtes, kes oli Schengeni alal viibinud ebaseaduslikult 1327 päeva, millest kolm Eestis. Mehele määrati kiirmenetluses trahv 300 eurot ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti määrati sissesõidukeeld üheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

22. augustil avastati, et Luunja vallas Veibri külas on sisse murtud eramusse, kust varastati ehete karp. Vargusega tekitatud kahju on 1000 eurot.

Politseile laekus teade, et augustikuu vältel on Tartus Nisu tänava eramust varastatud suurem summa sularaha. Esialgne kahju on umbes 40 000 eurot.

21. augustil avastati, et Kastre vallas on sisse murtud garaaži, kust viidi ära laste ATV. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

Ööl vastu 20. augustit murti Kastre vallas sisse kuuri, kust varastati Husqvarna murutraktor ja tungraud. Kahju on 2000 eurot.

Ööl vastu 21. augustit varastati Kastre vallas murutraktor ning sinna juurde kuuluv tungraud. Vargusega tekitatud kahju on 1579 eurot.

16. augustil avastati, et Tartus Anne tänava kortermajade vahel seisnud sõiduautolt Honda on varastatud katalüsaator. Vargusega tekitatud kahju on 800 eurot.

Politseile laekus teade, et 16. augustil varastati Tartus Lepa tänava maja juures seisnud sõiduautol Volvo katalüsaator koos lambda anduriga. Vargusega tekitatud kahju on 1526 eurot.

Politseile laekus teade, et 14. augustil varastati Tartus Anne tänaval seisnud sõiduautolt Mazda katalüsaator. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Ööl vastu 15. augustit varastati Elvas festivali alal seisnud sõiduauto juurest seljakott koos Apple airpods kõrvaklappidega, juuksesirgendaja, iPhone akulaadija ja kosmeetikakotiga. Vargusega tekitatud kahju on 380 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 21. augustit sai politsei väljakutse Tartus Raekoja platsile, kus alaealine alkoholijoobes noormees oli tüli käigus löönud 28-aastast meest. Enesekaiseks lõi mees alaealist vastu. Meedikute abi keegi sündmuskohal olijatest ei vajanud. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Kelmus

Politseile laekus teade, et juulikuu lõpus jäeti Tartus Ülikooli tänaval asuvas majutusasutuses tasumata arve summas 402 eurot.

Valgamaa

Kehalised väärkohtlemised

23. augustil sai politsei väljakutse Valga valda, kus joobes 55-aastane mees oli löönud oma endist elukaaslast. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni. Naisele andsid meedikud esmaabi, peale mida naine asjaolude selgitamiseks jaoskonda toimetati.

22. augustil teatati politseile, et Valgas Tehnika tänava korteris puhkes tüli joobes 54-aastase mehe ja tema elukaaslase vahel. Tüli päädis rüselusega, mida püüdis takistada ka peres sirguv alaealine noormees. Politsei pidas 54-aastase mehe sündmuskohal kuriteos kahtlustatavana kinni. Keegi vahejuhtumi järel meedikute abi ei vajanud. Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

21. augustil pöördus politseisse 56-aastane Tõrva vallas elav mees, keda oli rünnanud talle tuttav naine. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Vargus

22. augustil pöördus politsei poole Valgas elav naine, kelle sõiduauto klaasid olid Kesk tänaval sisse löödud ning sõidukist ära viidud riideid, kosmeetikat, jalanõusid, JBL kõrvaklapid ning 16 pudelit veini. Lõhkumise ja vargusega tekitatud kahju on umbes 1000 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

21. augustil teatati politseile, et Tapa vallas Lehtse alevikus tungis 47-aastane mees kallale oma naabrile. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et ukseluku lõhkumise teel tungiti sisse Rakveres Saue tänaval asuvasse garaaži. Sealt varastati neli valuvelge koos naastrehvidega ja metalli. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimine

23. augustil teatati politseile, et 21. augustil kasutas seni kindlaks tegemata inimene Narvas Tallinna maanteel vägivalda 44-aastase mehe suhtes. Talt varastati mobiiltelefon, sularaha, ID-kaart ja muud vara. Esialgne tekitatud kahju on 278 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

23. augustil sai politsei teate, et Narvas Rakvere tänava korteris lõi naaber 58-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. augustil teatati politseile, et Narvas Pähklimäe tänaval toimus kaklus kolme mehe vahel, kus sai viga 41-aastane mees. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 33- ja 35-aastase mehe.

22. augustil sai politsei väljakutse Kohtla-Järvel Olevi tänavale, kus 22-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. augustil sai politsei teate, et Narvas Kangelaste prospektil lõi 43-aastane mees enda venda. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. augustil sai politsei väljakutse Narvas Malmi tänava korterisse, kus 45-aastane mees lõi enda abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. augustil sai politsei väljakutse Narvas Kreenholmi tänavale, kus 33-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine ja ähvardamine

22. augustil sai politsei väljakutse Narvas Tallinna maantee korterisse, kus alkoholijoobes 62-aastane mees lõi ja ähvardas enda abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamised

22. augustil teatas 38-aastane naine Narva politseijaoskonda, et tema endine elukaaslane ähvardab teda tervisekahjustuse tekitamisega. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. augustil alustati Narva politseijaoskonna kriminaalmenetlust selles, et 34-aastast naist ähvardas tema endine elukaaslane. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

21. augustil alustati Jõhvi politseijaoskonnas menetlust selles, et kannatanu pidi saama Ameerika Ühendriikidest paki, kuid selle kohale jõudmiseks pidi ta tegema erinevaid makseid. Kannatanu ei ole paki tänaseni saanud. Kokku tekitati talle kahju 4300 eurot.

Vargused

22. augustil varastati Sillamäel V. Majakovski tänavale pargitud musta värvi sõiduauto BMW.

22. augustil varastati Ahtmes Estonia Puisteele pargitud sõiduautolt esituli. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 445 eurot.

21. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuus Aia tänava asutuse toast varastati ligikaudu 350 eurot maksev kleit.

21. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuus L. Koidula tänava majast on varastatud sülearvuti. Vargusega tekitatud esialgne kahju on 350 eurot.

Juhtumid piiril

22. augustil kell 14.41 avastas Narva kordoni autopatrull 1979.aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku, kes püüdis kala Eesti soojuselektrijaama soojaveekanalist. Mehel puudus harrastuspüügi luba. Talle määrati rahatrahv.

22. augustil kell 16.35 avastas Narva kordoni autopatrull 1985.aastal sündinud Eesti Vabariigi kodaniku, kes püüdis kala Eesti soojuselektrijaama soojaveekanalist. Mehel puudus harrastuspüügi luba. Talle määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

22. augustil sai politsei teate, et Pärnus Nikolai tänaval lõhuti sõiduauto Audi aknaklaas ja varastati auto salongist rahakott sularahaga ning käekell. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel. Politsei pidas 26-aastase mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

21. augustil sai politsei teate, et Pärnus Haapsalu maanteel ründas 32-aastane mees tekkinud konflikti käigus 62-aastast meest, kes sai viga.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine

21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus Riia maanteel asuvas kaupluses tasuti valeraha tunnustega 50-eurose rahatähega.

Raplamaa

Vargus

21. augustil sai politsei teate, et Märjamaa vallas Sõtke külas asuva ettevõtte lukustatud hoonest varastati tööriistu. Vargusega tekitati kahju ligi 2500 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

21. augustil sai politsei teate, et Rapla linnas asuva kortermaja trepikojas ründas 51-aastane mees oma 52-aastast abikaasat, kes sai viga.

Kelmus

21. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et Rapla linnas elav 23-aastane mees leidis juunikuus sotsiaalmeediast kontakti, kelle kaudu lootis saada soodsatel tingimustel pangalaenu, kuid laenu saamiseks paluti tal erinevatel ettekäänetel kanda raha välismaistele pangakontodele. Mees pole tänaseni saanud pangalaenu ja tagastatud pole ka laenu saamiseks kantud raha. Teoga tekitati kahju ligi 900 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.