Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalandusele aastas 200 miljonit toetuskrooni (2007-03-01 11:41:15)


1.märtsi valitsuse istungil kiitis valitsus heaks Eesti kalanduse
strateegia 2007-2013, mis loob eeldused meie kalanduse edasiseks arenguks.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on võrreldes eelmiste toetustega raha ligikaudu kolm korda rohkem – seitsme aasta peale on summa 1,73 miljardit krooni, mis teeb keskmiseks iga-aastaseks toetussummaks ligikaudu 200 miljonit krooni.
“Võtmeküsimuseks saab selle raha võimalikult efektiivne suunamine, et sector saaks sellest maksimaalset kasu,” lisas Tuiksoo.

Strateegia seab oma põhieesmärgiks kalanduspiirkondade tervikliku arendamise. Konkreetseteks eesmärkideks on: kalurite sissetulekute tõstmine; püügivõimaluste ja –võimsuste tasakaalu viimine; kala võimalikult suur väärindamine Eestis, et kalur saaks püütu eest võimalikult suurt tulu; kalakasvatuse arendamine Eestis.

Järgneval seitsmel aastal jätkub enamik 2004-2006 toetusperioodi meetmeid, kuid lisandub ka uusi. Uued meetmed on näiteks ühistegevuse arendamise, loomastiku-taimestiku kaitse ja rannapiirkondade arengu meede.

“Just rannapiirkondade meede peaks andma väikeste kalurite kogukondadele võimaluse oma piirkonda nii arendada, et kaluritel sellest kõige rohkem kasu oleks. Ka antakse otsustusõigus selle meetme puhul kohalikele kaluritele endile,” selgitas Tuiksoo.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 01.03.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.