Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sula jätkub ka uuel nädalal (2007-03-01 07:46:45)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 28. veebruaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Pärast üsna pakaselist veebruari on vähemalt märtsi algul oodata normist kõrgemaid õhutemperatuure. Neljapäevast pühapäevani mõjuta Eesti ilma Põhja-Atlandi ja Euroopa kohal laiuv ulatuslik madalrõhusüsteem. Neljapäeval valdab kagutuul, reedel idakaarte tuul ning nädalavahetusel põhja- ja kirdetuuled. Tuulte kiirus jääb vahemikku 2-8 m/s.
Neljapäeval ja reedel on peamiselt pilves lume-lörtsisajune ilm. Nädalavahetusel tuleb pilves selgimistega ilm, lund ja lörtsi sajab hooti. Öisel ajal langeb temperatuur mõne miinuskraadini, päeval püsib nulli lähedal. Esmaspäeval ja ööl vastu teisipäeva sajab mitmel pool lund ja lörtsi, teisipäeva päeval pilvisus hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Puhuvad lõuna- ja edelatuuled 4-8 m/s. Öisel ajal tuleb 0...6 kraadi külma, päevane õhutemperatuur jääb -1...+4 kraadi vahele.
Kolmapäeval peaks tulema vahelduvalt pilves ja suurema sajuta ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-8 m/s. Öisel ajal tuleb kuni 6 kraadi külma ja päeval kuni 4 kraadi sooja.


Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame 0 kraadi, mis on normist 2...4 kraadi soojem. Sademeid on oodata 10 mm saartel 20 mm-ni Ida-Eestis, mis on 1,5-3 korda üle normi..
 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.