Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Allergikud võivad olla tundlikud isegi külma suhtes (2007-03-01 07:37:48)


Heinapalaviku põdejad on lisaks õitsevatele taimedele tundlikud ka külma õhu, parfüümide, sigaretisuitsu, kodukeemia ja isegi treeningu suhtes...

 

Vastavalt värskele uuringule tekib heinapalavikku põdevatel inimestel suurema tõenäosusega reaktsioon ka eespool loetletud mitteallergilistele ärritajatele, kirjutab Reuters. Dr. Dennis Shusterman ja tema kolleegid Seattle’i Washingtoni ülikoolist uurisid mitteallergeensete ärritajate mõju 60 19-68-aastase täiskasvanu seas, kelle hulgas oli nii allergilise riniidi ehk nn heinanohu põdejaid kui ka neid, kel vastavaid nähtusid pole kunagi esinenud.

Nad avastasid, et suurem osa neist uuritavatest, kes esines ülitundlikkusreaktsiooni enam kui kolmele mitteallergilisele ärritajale, olid põdenud ka allergilist riniiti.

42 protsenti heinapalaviku ohvritest teatasid reaktsioonist enam kui kolmele mitteallergilisele ärritajale nagu külm õhk, parfüümid ja tubakasuits. Nende seas, kes polnud allergilist riniiti kunagi põdenud, oli selliseid vastuseid vaid 3 protsendil.

 

Allikas: www.tarbija24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.