Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-08-04 07:56:23)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 119 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine ja 49 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 29 vargust (eluruumidest üheksa ja sõidukitest üks). Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ning sai viga 13 inimest. Tabati 82 alkoholijoobes ja viis narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ning neli ebaseaduslikku piiriületust. Väljastati kolm sisenemiskeeldu ning riigist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
31. juulil alustati menetlust selles, et 23. juulil Põhja-Tallinna linnaosas Kungla tänaval tekitas mees füüsilist valu enda naabrile, 64-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

31. juulil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Nisu tänaval kaklevad kaks meest. Kakluse käigus lõi üks mees teist golfikepiga, tekitades kannatanule füüsilist valu ning kehavigastusi.
Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.

1. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Vesivärava tänaval lõi tuttav alkoholijoobes mees 27-aastast rasedat naist ja tekitas füüsilist valu. Politsei pidas 48-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

1. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Lastekodu tänaval tekkis konflikt tundmatu mehe ja 37-aastase mehe vahel, mille käigus lõi tundmatu mees kannatanut korduvalt jala ja rusikaga. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

1. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas tungis Kolde ja Ehte tänava lähistel metsatukas 34-aastane mees kallale 32-aastasele mehele ja lõi talle vastu pead. Politsei pidas 34-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

1. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Paldiski maanteel lõi tundmatu mees tänaval 49-aastast meest ja tekitas valu. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

1. augustil teatati politseile, et Kesklinnas Nunne tänaval tuli 17-aastasele naisele kallale tundmatu mees ja lõi teda rusikaga pea piirkonda. Kiirabi vaatas naise üle. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

1. augustil teatati politseile, et Lasnamäel Vikerlase tänaval läks alkoholijoobes 28-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 23-aastasele samuti alkoholijoobes naisele ja lõi teda korduvalt. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni ja toimetas ta kinnipidamiskeskusse. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

1. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Peetri tänaval tungis tundmatu mees kallale 20-aastasele mehele ja lõi teda näo piirkonda. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

2. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval asuvas baaris lükkas 23-aastane mees 37-aastast meest, millega tekitas kannatanule tervisekahjustuse. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

2. augustil teatati, et Kesklinnas Estonia puiesteel lõi 19-aastane mees oma elukaaslast, 21-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. augustil teatati, et Lasnamäel Peterburi teel lõi mees oma elukaaslast, 43-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

31. juulil alustati menetlust selles, et Viimsi vallas Pärnamäe külas varastati maja hoovist jalgratas. Kahju suurus 250 eurot.

31. juulil teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Gonsori tänaval asuvast parklast varastati lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju 1200 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

2. augustil teatati, et Kesklinnas Uuel tänaval asuvast majutusasutuse toast on varastatud sülearvuti, rahakott koos raha ja dokumentidega. Kahju 1000 eurot.

2. augustil teatati, et Kristiines Laine tänaval varastati auto registreerimisnumbrid, auto aku ja rehvid. Kahju on selgitamisel.

2. augustil teatati, et Kesklinnas R. Tobiase tänaval asuvast majast varastati rahakott koos raha ja kaartidega. Kahju on üle 2000 euro.

Harjumaa

Avaliku korra rikkumine

1. augustil sai politsei teate, et Haaberstis Järveotsa lasi keegi relvast mitu korda teadmata suunas. Politseinikud tuvastasid, et tegemist oli 37-aastase mehega, kellel kaasas stardipüstol. Mees peeti kinni ja viidi kinnipidamiskeskusse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Kehalised väärkohtlemised

1. augustil teatati politseile, et Kehras Kose maanteel tõukas 41-aastane mees 19-aastast naist ja tekitas talle valu. Politsei pidas mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

1. augustil teatati politseile, et Maardus Keemikute tänaval lõi 62-aastane mees 63-aastast naist näkku. Politsei pidas 62-aastase mehe kahtlustatuna kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

2. augustil teatati, et Kose alevikus ründas 47-aastane mees oma abikaasat, 50-aastast naist, tekitades kannatanule füüsilist valu.

Vargus
31. juulil teatati politseile, et Saue vallas Hüüru külas asuvast majast on varastatud tööriistu. Kahju suurus 1500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab kriminaalmenetlus.


Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine
31. juulil alustati menetlust selles, et 30. juulil ostis seni tuvastamata inimene avaldajalt sõiduki, makstes selle eest nelja 100-eurose kupüüriga, mis osutusid hiljem võltsituks. Täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Juhtumid piiril
31. juulil viidi läbi illegaalmenetlus 1991. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes. Mees viibis Eestis ebaseaduslikult 9 päeva. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, sissesõidukeeldu ei kohaldatud.


1. augustil saabusid Minskist Tallinna lennujaama kaks Usbekistani kodanikku, 1984. aastal ja 1997. aastal sündinud mees, kel puudusid kehtivad viisad ja elamisload. Mehed saadeti õhtuse lennuga tagasi Minskisse.

2. augustil lahkus Tallinna lennujaamast Oslosse 1976. aastal sündinud Norra Kuningriigi kodanik, kelle käsipagasist leiti lennueelses julgestuskontrollis padrun. Mees omab Norra relvaluba ja ta käis Eestis laskmisvõistluse praktikal. Relv oli eelnevalt relva transportimise kohvriga check-in'is ära antud. Leitud padrun võeti relva ja laskemoona üleandmise-vastuvõtmise aktiga hävitamise eesmärgil ära.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. augustil sai politsei väljakutse Rakveres Pikale tänavale, kus 33-aastane naine lõi enda endist elukaaslast. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

1. augustil sai politsei väljakutse Rakveres Laada tänava kortermajja, kus 26-aastane mees lõi enda endist elukaaskast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

31. juulil teatati politseile, et Rakveres Laada tänava kauplusest varastati sülearvuti Lenovo. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 500 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

2. augustil sai politsei väljakutse Toila valda Kukrusse külla, kus löödi 24-aastast meest. Teo võimalikud toimepanijad on politseile teada.

2. augustil teatati politseile, et Narvas eramajas lõi 43-aastane mees enda 43-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

2. augustil teatati politseile, et Lüganuse vallas ründas 74-aastane mees 65-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 74-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

1. augustil sai politsei väljakutse Narvas Kangelaste prospektile, kus 44-aastane mees tekitas valu enda abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. augustil teatati politseile, et Jõhvis Kooli tänaval on konflikt sõpruskonna vahel, kus said kannatada 30-aastane mees ja 23-aastane naine. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. augustil sai politsei väljakutse Narvas Kalda tänava korterisse, kus 31-aastane mees vigastas noaga 42-aastase mehe kätt. 31-aastane mees lahkus enne politsei saabumist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. augustil teatati politseile, et Narvas Rahu tänava korteris lõi 43-aastane mees enda abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. augustil sai politsei väljakutse Narvas Oru tänava korterisse, kus 34-aastane mees lõi enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

1. augustil sai politsei väljakutse Sillamäele Kajaka tänava korterisse, kus 32-aastane mees tekitas valu enda elukaaslasele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

31. juulil teatati politseile, et Sillamäel Kesk tänava korteris lõi 44-aastane mees enda elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Röövimine

31. juulil teatati politseile, et Narvas Kangelaste prospekti meelelahutusasutuses löödi 37-aastast naist ning temalt rööviti rahakott koos sularahaga, ID-kaart, pangakaart ja mobiiltelefon. Esialgne tekitatud materiaalne kahju on 130 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Asja rikkumine ja hävitamine

31. juulil sai politsei väljakutse Oru linnaossa, kus põles sõiduauto Kia. Esialgne kahju on 54 700 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Arvutikelmus

31. juulil teatati Narva politseijaoskonda, et inimene sai kõne väidetavalt pangatöötajalt, kelle sõnul on tema pangakontot kuritarvitatud. Kannatanult küsiti tema kaardi PIN-koode, et uurida väidetavaid kahtlasi tehinguid. Kannatanu pangakontolt kadus ligikaudu 6309 eurot.

Asja omavoliline kasutamine

2. augustil kõrvaldasid politseipatrullid Narvas Kevade tänaval juhtimiselt 17-aastase noormehe, kes oli ärandanud mopeedi. Politsei pidas noormehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

31. juulil alustati kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Põhja alleele pargitud sõidukist on akna lõhkumise teel varastatud tööriistakohver ja võtmete komplekt. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 330 eurot.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 2. augustil Eestist väljumisel 1997.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Naine viibis Schengeni riikide territooriumil 69 päeva seadusliku aluseta, kõik päevad Eestis. Talle koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks ja määrati rahatrahv. Sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 2. augustil Eestisse sisenemisel 1972.aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Mehel puudus kehtiv viisa või elamisluba. Talle väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

2. augustil avastas Narva kordoni Mustajõe teenistuse paadipatrull Narva jões püügile asetatud nõuetekohaselt tähistamata püünise. Püünis eemaldati püügilt ning kalad lasti vette tagasi. Püügivahend võeti hoiule Narva kordoni Mustajõe teenistusse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

31. juulil sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Kaansoo külas siseneti talumajja ja selle kõrvalhoonetesse ning varastati elektrilisi tööriistu ja muid esemeid. Vargusega tekitati kahju ligi 1000 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

1. augustil sai politsei teate, et Kohila vallas asuva elumaja hoovis lõi 48-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus tuttavat 46-aastast meest, kes sai viga.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

2. augustil avastati, et Luunja vallas Veibri külas on sisse murtud korterisse, kust varastati ehteid, arvuti ja kuldmünte. Kahju on enam kui 2000 eurot.

Ööl vastu 2. augustit murti Tartu vallas Vesneri külas sisse kahte traktorisse, kust varastati kaks juhtimisekraani ning GPS antenn. Vargusega tekitatud kahju on umbes 10 000 eurot.

Ööl vastu 2. augustit varastati Tartu vallas Kükitaja külas kolmest traktorist elektroonilised ekraanid. Kahju ulatub 18 000 euroni.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

31. juuli õhtul sai politsei väljakutse Valga linna Kesk tänava korterisse, kus joobes poeg oli löönud oma eakat ema. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Eaka naise terviseseisundi vaatasid üle meedikud.

Vargus

31. juulil laekus politseile teade, et Valga vallas Pugritsa külas on sisse murtud talumaja kõrvalhoonesse ning ära viidud Philipsi teler. Kahju on 500 eurot.

Juhtumid piiril

2. augustil kella 13.45 ajal avastasid piirivalvurid Räpina sadamast järvele väljunud registreerimata veesõiduki. Ametnikud selgitasid välja selle omaniku ning võtsid temaga ühendust. Jeti juht suunati tagasi kaldale, kus ilmnes lisaks, et tal puudub ka jeti juhtimisõigus. Mehele määrati rikkumise eest 100-eurone rahatrahv.

2. augustil kella 22 paiku reageerisid piirivalvurid väljakutsele Setomaa valda Saabolda külla, kus oli rollerilt kukkunud joobetunnustega mees. Piirivalvurid leidsid abivajava purjus mehe Kundruse teeäärsest kraavist. Mehel tuvastati raske joove, ent kukkudes ta viga õnneks saanud ei olnud. Piirivalvurid viisid mehe turvalisele unele Mikitamäe külla, kus ta lähedase inimese hoolde anti. Mehe sõiduvahend toimetati tema kodumaja õuele, kuid edasise ohu tõrjumiseks jäid masina võtmed esialgu politsei kätte hoiule.

3. augusti varahommikul tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine 41-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus piiriületuseks seaduslik alus.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.