Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rene Kokk ÜRO Julgeolekunõukogu kohtumisel (2020-07-24 09:14:29)


Täna, 24. juulil esindab keskkonnaminister Rene Kokk Eestit ÜRO Julgeolekunõukogu virtuaalsel kohtumisel kliima teemal ja kutsub riike üles tegema koostööd taastuvenergia tehnoloogiate arendamisel.

ÜRO Julgeolekunõukogu eesistuja Saksamaa eesmärk on tõstatada laiemalt kliima ja julgeoleku küsimusi ning reedese kohtumise eesmärk ongi need teemad selgemalt lauale tuua. Üritust kaaskorraldavad Eesti, Belgia, Dominikaani Vabariik, Prantsusmaa, Niger, Tuneesia, Vietnam, Saint Vincent ja Grenadiinid ning Ühendkuningriigid.
Kõrgetasemelist kohtumist juhib Saksa välisminister Heiko Maas.

Rene Koka sõnul on rohelised lahendused oluline osa stabiilsest ja rahulikust julgeolekukeskkonnast, sestap tuleb kliimamuutuste leevendamiseks investeerida säästvasse tehnoloogiasse.

"Eesti liigub vesiniku ja muude taastuvenergia tehnoloogiate ning innovaatiliste lahenduste arendamise poole. Tahan kohtumisel kõiki riike üles kutsuda tegema sel alal koostööd ja jagama parimaid tavasid Eesti ja teiste rahvusvaheliste partneritega," ütles Kokk.

Eesti pikaajaline kliimastrateegia näeb ette heitkoguseid vähendavate uuenduslike tehnoloogiate, toodete ja teenuste arendamise edendamist.
2030. aastaks on kavas vähendada meie majanduse üldist süsinikdioksiidi intensiivsust 70%. Taastuvenergia lõpptarbimisel oleme Euroopa Liidus kuues liikmesriik ja eesmärk aastaks 2030 on jõuda 42% -ni.

Jälgi arutelu otseülekannet (algusega kell17.00):

http://webtv.un.org/live/

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.