Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartusse rajatakse Taara tammik (2007-02-26 22:10:11)

 

Vabariigi aastapäeva vastuvõtul peetud kõnes käis Tartu linnapea Laine Jänes välja idee rajada Ihastesse tammik, kuhu saavad oma tamme istutada kõik Tartu aukodanikud ja gümnaasiumide lõpuklassid.

“Tamm on väärikuse sümbol ja igikestev puu. Seepärast pakun välja mõtte, et meie linna aukodanikud, kes on meie linna au ja uhkus ning gümnaasiumide lõpetajad, noored inimesed, kes on meie riigi tulevik, saaksid istutada oma tamme,” ütles Jänes. Tammik hakkab asuma Ihastes Lammi tee ääres seitsmehektarisel maa-alal, istutamisega saab alustada selle aasta maikuus.

Taara tammiku näol on tegemist kaugesse tulevikku suunatud projektiga. “Seda tammikut rajades mõtleme oma laste ja lastelaste peale, kes saja aasta pärast seda kaunist kohta nautida saavad. Aga selle tammiku istutamise juures saavad erinevad põlvkonnad koos olla juba täna,” rääkis Jänes. Taara tammikust kirjutas juba Carl Robert Jakobson oma luuletuses “Veel pole kadund kõik”.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 24.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.