Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Läbipõlemine on üks suhkruhaiguse põhjustajaid (2007-02-26 07:20:23)

 

Tööl läbipõlenud inimesed on teadlaste sõnul teise astme diabeedi riskigrupp.

Iisraelis läbiviidud uuringus vaadeldi peamiselt keskealisi töötavaid mehi.

 

677 inimese jälgimisel selgus, et läbipõlenutel oli kaks korda suurem oht haigestuda teise astme suhkruhaigusesse, vahendab BBC.

«Emotsionaalne läbipõlemine võib tervist ohustada. Varasemad uuringud on näidanud, et see võib põhjustada südame-veresoonkonna haiguseid, unehäireid, halvenenud viljakust ja lihasluukonna valu. Meie tulemused lubavad arvata, et võimalik kahju tervisele võib olla veel suurem kui arvatud ning üheks riskiks on diabeeti haigestumine,» ütles uuringu juht Samule Melamed Tel Avivi ülikoolist.

 

Teadlastegrupp leidis, et tööl läbipõlenud inimestel oli 1,84 korda suurem risk haigestuda teise astme suhkruhaigusesse, isegi siis kui arvesse võeti inimeste vanus, sugu ning rasvumus.

«Võimalik, et need inimesed on suhkruhaigusele altid kuna nad ei suuda stressiga väga hästi toime tulla,» sõnas Melamed.

 

«Stressiohjamistehnikate -  sportimise, piisavalt magamise, dieedi, agressiivse treenimise -  teadmine ja kasutamine võib läbipõlemist ära hoida või seda vähendada enne krooniliseks muutumist.  Nõnda saab vähendada võimalikku füüsilise tervise halvenemist,» innustas ta inimesi enda eest hoolitsema.

 

Allikas: www.tarbija24.ee  Triin Visnapuu

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.