Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2020-07-08 08:21:13)

Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 81 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks raske tervisekahjustuse tekitamine, 33 varavastast kuritegu, sh üks röövimine ning 23 vargust (üks eluruumidest, üks sõidukist). Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaks inimest. Tabati 25 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
6. juulil teatati, et Mustamäe linnaosas E. Vilde teel asuvas korteris lõi 31-aastane joobes mees enda elukaaslast, 45-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei toimetas mehe kainenema.

6. juulil alustati menetlust selles, et 21. juunil Põhja-Tallinna linnaosas Maleva tänaval asuvas korteris ründas 55-aastane mees enda abikaasat, 69-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.


6. juulil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Turba tänaval asuvas majas lõi 35-aastane mees 36-aastast meest ning tekitas kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

Vargused

6. juulil alustati menetlust selles, et Kesklinna linnaosas Koidu tänaval varastati ajavahemikul 26-30. juuni trepikojast rattalukuga lukustatud jalgratas. Tekitatud kahju kokku 300 eurot.

6. juulil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 4.-6. juuli varastati Põhja-Tallinna linnaosas Jahu tänaval maja garaažist lukustatud jalgratas maksumusega 430 eurot.

6. juulil alustati menetlust selles, ajavahemikul 3.-6. juuli Pirita linnaosas Teelehe teel varastati eramajast tööriistu summas 5000 eurot.

6. juulil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 3.-6. juuli varastati Põhja-Tallinna linnaosas Suur-Laagri tänaval asuvast maja hoovist jalgratas. Tekitatud kahju kokku 210 eurot.

Kelmused

6. juulil alustati menetlust selles, et ajavahemikul 27.05.-20.06.2020 lõid kauplemisplatvormi maaklerid 29-aastasele mehele ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest. Mehele pakuti telefoni ja interneti vahendusel võimalust kaubelda kasumiga aktsiaturgudel, mille tulemusena avaldaja kandis enda krüptoraha kontolt bitcoine 2664,84 euro väärtuses, kuid tegelikult rahalisi vahendeid välja võtta ei saanud ning temalt nõutakse juurdemakseid erinevatel ettekäänetel.

6. juulil alustati menetlust selles, et 27.06-29.06.2020 võeti 41-aastase mehega ühendust telefoni teel ja pakuti abi varem kauplemisplatvormil kaotatud raha tagasi saamisel. Selle asemel teostati 29. juunil avaldaja teadmata ja nõusolekuta tema pangakontolt kaardimakse summas 630 eurot.

6. juulil alustati menetlust selles, et avaldaja tegi 9. juunil e-poest fototarvete tellimuse summas 1007.99 eurot. Esmalt valis avaldaja makseviisiks krediitkaardimakse, kuid järgmisel päeval sai ta teate, et tema makse ei läinud läbi ning tal paluti teha ülekanne, mida avaldaja ka tegi. Tellitud kaupu ei ole ta senini kätte saanud. Avaldaja hinnangul on e-poe veebileht võltsitud ja teda on selle lehe kaudu tehtud tellimusega seoses petetud. Kahju kokku summas 1007.99 eurot.

Harjumaa

Vargus
6. juulil alustati menetlust selles, et 5. juulil avastas 18-aastane naine enda kodus Ilmandu külas, et tema jope taskust on varastatud mobiiltelefon. Kahju kokku 1349 eurot.

Juhtumid piiril

6. juulil saabusid lennuga Kiievist Tallinnasse kolm Ukraina kodanikku. 1994. aastal sündinud mees, 1974. aastal sündinud mees ja 2001. aastal sündinud mees. Meestele koostati piiril VV korraldus 169 alusel sisenemiskeelud. Mehed lahkusid tagasi lennuga Kiievisse.

6. juulil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1990. aastal sündinud Türgi Vabariigi kodaniku suhtes. Mees saabus Eestisse kehtiva elamisloa alusel. Mees pöördus 3. juulil PPA teenindusse, kus selgus, et ta on viibinud pärast eriolukorra lõppu Eestis 36 päeva ebaseaduslikult, mille tõttu pole tal õigus taotleda viisapikendust Eestis. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

6. juulil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1969. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes. Mees pöördus 3. juulil PPA teenindusse, kus selgus, et ta oli viibinud Eestis 10 päeva ebaseaduslikult. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

6. juulil viis Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1966. aastal sündinud Ukraina kodanikusuhtes. Naine viibis Eestis 58 päeva ebaseaduslikult. Talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning sissesõidukeeldu ei kohaldatud.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile laekus teade, et 6. juuli õhtul lõi seni tuvastamata mees Tartus Narva maanteel 25-aastast autojuhti rusikaga. Mees sai traumapunktis esmaabi. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

6. juuli öösel sai politsei väljakutse Tartus Uuele tänavale, kus ühe maja ees lõi 33-aastane alkoholi tarvitanud mees oma 24-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

6. juuli õhtul sai politsei väljakutse Elvas Käo teel eramu juurde, kus alkoholi tarvitanud 52-aastane mees olevat oma vanemaid kirvega ähvardanud. Keegi viga ei saanud, politsei viis mehe esialgu kainenema.

Valgamaa

Vargus

6. juulil varastati Tõrva vallas Alamõisa külas hoovist muruniiduk, traktori akud ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 3220 eurot.

Juhtumid piiril

6. juuli õhtul tuvastasid Piusa kordoni piirivalvurid Võrumaal Viitka külas piiriäärsel alal ühe mehe liikumise. Kontrollimisel selgus, et tervisejooksu teinud mees oli teelt pisut eksinud. Piirirežiimi alasse ta ei sattunud, küll viidi mehega läbi ennetav vestlus, et võimalikke eksitusest tingitud piiririkkumisi edaspidi ennetada.

7. juuli varahommikul avastasid Piusa kordoni piirivalvurid Merekülas kahtlasi manöövreid teinud sõiduki. Sõiduk peatati ning kui piirivalvur soovis ebaadekvaatse käitumisega autojuhi kainust kontrollida, sõitis too minema. Patrull leidis sama auto lähistelt kraavi sõitnuna. Auto juures olnud mees oli alkoholi tarvitanud. Juhtunu üksikasjad on selgitamisel


LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Vargus

4. juulil sai politsei teate, et Haldi külas on ukseluku lõhkumise teel tungitud sisse talli, kust on varastatud trimmer, võsaniitja, muruniiduk ja teisi esemeid. Esialgne tekitatud kahju on 800 eurot.

Järvamaa

Tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamine
7. juulil esitas Paides Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteel 24-aastane sõidukijuht kontrollimisel politseinikele isikut tõendava dokumendina teise inimese nimele välja antud dokumendi. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

IDA PREFEKTUUR


Lääne-Virumaal teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

6. juulil sai politsei väljakutse Narva Jõe tänava majja, kus 30-aastane mees tekitas füüsilist valu oma tädile. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Vargus

6. juulil teatati politseile, et kamp alaealisi varastas Kohtla-Järve Keskallee tänaval asuvast kauplusest kaupa. Tekitatud kahju ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.



Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.