Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Orienteerujad pääsevad piirangutest! (2020-07-02 08:38:40)

Alates 01.07.2020.a. on lubatud kuni 1000 osalejaga väliüritused, mistõttu orienteerujad saavad lõpuks ometi RMK Eestimaa Orienteerumispäevakutel oma hooaja avatuks kuulutada.

Kuigi orienteerujad on metsas käinud kogu kriisiaja, tohib nüüd korraldada taas suuri päevakuid, kus varasemalt on osalenud ligi 800 orienteerujat. Hooajale antakse avalöök 2. juulil kell 15 Padise kloostri juures toimuval Tallinna Orienteerumisneljapäevakul.

Eesti Orienteerumisliidu president Sixten Sild selgitab: "Orienteerumine on oma olemuselt väga hajutatud tegevus - metsas liigutakse üksi ja kontrollpunktid paigutatakse enamasti kohtadesse, kuhu inimene satub harva. Kuid viirusoht on viirusoht ja seadus on seadus ning seni suuremaid üritusi korraldada ei saanud!" Alates 18. maist on peetud vaid väiksema osalejate arvuga päevakuid ja enne seda rajati üle Eesti püsiradasid, mida soovijaid said just neile sobivatel aegadel iseseisvalt külastada.

"Orienteerumishooaja algus on olnud keeruline," võtab jutujärje üle Eesti Orienteerumisliidu projektijuht ja Tallinna Neljapäevakute peakorraldaja Mait Tõnisson. "Tahaks ju kangesti korraldada ja osalejad osaleda! Seepärast oleme tegelenud GPS- ja mobiiliorienteerumisega, püsiradade loomise ja osaluspiirangutega päevakutega ning muude kriisinõuetele vastavate lahendustega. Aga nüüd saame orienteeruda taas suurtel võistlustel," löövad peakorraldaja silmad särama.

Orienteerumisliit möönab, et eritingimuste täitmisega kaasnes ka palju positiivset: laialdasemalt läks kasutusse puutevaba märkesüsteem ja juurutati mitmeid teisigi korralduslahendusi. Kõige olulisem on aga see, et orienteerujad näitasid end taas kokkuhoidva, lahendustele suunatud kogukonnana, kes suhtus piirangutesse mõistvalt.

RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi sõnul on metsas orienteerumise oskus vajalik kõigile: "Looduses liikumine Eesti inimestele meeldib ja sel aastal on see märgatavalt kasvanud. Riigimets pakub orienteerumiseks rohkelt võimalusi ja päevakud aitavad inimesi viia ka sellistesse kohtadesse, kuhu muidu ei satu ja kus ülesandeid lahendades saavad värskendust nii keha kui vaim."

Kuna ligi pool hooaega on möödunud piirangute tingimustes, siis sel aastal tavapärast 320 päevakut ei toimu. Paljud sarjad jätkavad aga hooaega sel sügisel pikemalt ja nii korraldatakse RMK egiidi all kõikjal Eesti metsades kokku üle 200 orienteerumispäevaku, kus tehakse ligi 40 000 osaluskorda. Päevakuile on oodatud kõik looduses liikumisest lugupidajad. Info RMK Eestimaa Orienteerumispäevakute kohta leiab päevakute kodulehelt www.päevakud.ee.


Allikas: Eesti Orienteerumisliidu ja RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.