Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolm Eesti ettevõtet valiti Euroopa keskkonnasõbralike äride paremikku (2020-07-01 08:10:23)


Euroopa keskkonnasõbraliku ettevõtte hindamiskomisjon valis kolm Eesti ettevõtet 16 parema hulka. Võitjad selgitatakse välja novembris.

Eesti ettevõtete seast valiti parimate hulka keskkonnajuhtimise valdkonnas AS Estanc, keskkonnasõbraliku toote või teenuse valdkonnas Roofit Solar Energy OÜ ning rahvusvahelise koostöö valdkonnas Reverse Resources. Eestlased paistsid silma 94 esitatud ettevõtte seast üle Euroopa. Kokku valiti välja 16 finalisti 9-st erinevast riigist.

Euroopa keskkonnakonkursi hindamiskomisjonis osales ka Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma. Asekantsleri hinnangul käis konkursil suur rebimine: "Eurooplased on väga leidlikud ning oskavad süsteemid panna enda kasuks tööle selliselt, et majandada jätkusuutlikult ja keskkonnast hoolivalt. Kolm meie ettevõtet Euroopa parimate hulgas on esmakordne ning näitab, et meiegi ühiskond liigub üha enam jätkusuutiku majandusmudeli suunas."

Keskkonnaministeerium korraldab igal aastal konkursi, kus selgitatakse välja Eesti kõige keskkonnasõbralikumad ettevõtted ning iga kahe aasta tagant esitatakse parimad ettevõtted ka Euroopa ettevõtlusauhindade konkursile.

Sel korral oli Eestist võistlustules keskkonnajuhtimise valdkonnas Estanc AS, toote või teenuse valdkonnas Roofit Solar Energy OÜ, UpSteam OÜ, Lindström OÜ ja Eesti Pandipakend OÜ, protsessi valdkonnas Estonian Cell AS ja Ensto Ensek AS, äri ja rahvusvahelise koostöö edendamise valdkonnas AusDesign OÜ ja Reverse Resources. Äri ja elurikkuse edendamise valdkonnas kandideeris auhinnale Tammejuure Mahetalu.

Euroopa keskkonnakonkurssi on korraldatud alates 1987. aastast ning too toimub iga kahe aasta tagant. Konkursiga tunnustatakse neid ettevõtteid Euroopas, kes muudavad keskkonnaprobleemid majanduslikeks võimalusteks ning kelle jaoks on keskkonna heaoluga arvestamine ainus võimalus jätkusuutlikuks ärimudeliks.

Täpsemalt saab lugeda Euroopa keskkonnakonkursi kohta https://ec.europa.eu/environment/awards/index.html.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.