Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti pühadeaegne info (2020-06-26 08:26:21)


Möödunud jaanipühade ajal registreeris Politsei- ja Piirivalveamet 126 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 röövimine, 43 varavastast kuritegu, sealhulgas 35 vargust. Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest. Politsei tabas 110 alkoholijoobes sõidukijuhti ning ühe narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati 2 sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja 4 inimest. Avastati 1 Schengeni viisaeeskirja rikkumine, lisaks 1 riigipiiri ebaseaduslik ületus ning 6 piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
23. juunil teatati, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval löödi noaga 28-aastast meest ning võeti ära tema rahakott. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel. Kiirabi osutas mehele esmaabi, tema vigastused ei ole eluohtlikud.


Kehalised väärkohtlemised
22. juunil alustati menetlust selles, et 17. juunil löödi Sütiste teel 30-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. juunil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Raadiku tänaval asuvas korteris lõi 56-aastane mees enda abikaasat, 54-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Paldiski maanteel tungis 66-aastane mees kallale enda endisele abikaasale, 65-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

23. juunil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Ümera tänaval löödi 63-aastast meest ja tekitati talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Lõime tänaval tungis 40-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 34-aastasele naisele, tekitades talle füüsilist valu. Mees peeti politsei poolt kinni.

23. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Kopliranna tänaval asuvas korteris lõi 34-aastane mees 74-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juunil teatati politseile, et Mustamäe linnaosa asuvas majutusasutuses lõi 38-aastane mees 23-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Paljassaare teel lõi 23-aastane mees enda elukaaslast, 26-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati politseile, et Nõmme linnaosas Pärnu maanteel löödi 34-aastast meest, mille tagajärjel tundis ta füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.


24. juunil teatati politseile, et Nõmme linnaosas Metsaveere tänaval toimus kaklus mitme inimese vahel, mille käigus tekitas 22-aastane mees teistele kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Soo tänaval tungis 17-aastane mees kallale 21-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.
Mees peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Puhangu tänaval asuvas korteris lõi 31-aastane mees enda abikaasat, 37-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.


Vargused

22. juunil alustati menetlust selles, et vahemikul 13.-15. juuni varastati Kristiine linnaosas Kuldnoka tänaval asuvast korterelamu maa-alusest parklast kaks lukustatud jalgratast. Vargusega tekitati kahju kokku 840 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. juunil alustati menetlust selles, Kristiine linnaosas Tedre tänaval asuvast majast 1. korruselt oli varastatud lukustatud jalgratas. Vargusega tekitati kahju ligi 450 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati politseile, et Maardu linnas Haljasmaa tänaval tekkis konflikt tuttavate naiste vahel, mille käigus tekitati kehavigastusi 35-aastane naine. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

23. juunil teatati politseile, et Alavere külas toimus konflikt tuttavate 80-aastase ja 50-aastase mehe vahel, mille käigus 50-aastane mees lõi 80-aastast meest ning tekitas talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati
politseile, et Kuusalu vallas Kolga alevikus tekkis konflikt kahe mehe vahel, mille käigus 41-aastane mees lõi 44-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

24. juunil teatati politseile, et Paldiski linnas lõi 38-aastane naine noaga enda abikaasat, 44-aastast meest, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Naine peeti politsei poolt kinni.

24. juunil teatati politseile, et Naissaarel lõi 52-aastane mees enda elukaaslast, 44-aastast naist, kes takistas mehel alkoholi tarvitanuna veesõiduki rooli minemast. Naisele tekitati füüsilist valu ja kehavigastusi. Mees peeti politsei poolt kinni.

Vargused

22. juunil alustati menetlust selles, et vahemikul 15.-17. juuni varastati Harju vallast Tiskre külas lukustatud kuurist jalgratas. Vargusega tekitati kahju 600 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

22. juunil teatati politseile, et Saue vallas Tabara külas on metsast traktoriga puid varastatud. Vargusega tekitatud kahju ligikaudu 1000 eurot. Kahtlustatavana peeti kinni 31-aastane mees.

22. juunil teatati politseile, et Lääne-Harju vallas Lemmaru külas asuva suvila aken on lõhutud ning sealt on varastatud tööriistu. Vargusega tekitati kahju ligikaudu 3500 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtumid piiril

22. juunil alustas Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnik väärteoasja 1960. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku suhtes. Mees saabus Lohusalu sadamasse väikealusega. Mees ületas Eesti Vabariigi ja Soome Vabariigi riigipiiri ning saabus Eesti Vabariiki rahvusvaheliseks liikluseks mitte kasutatavasse sadamasse.

22. juunil alustas Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnik väärteoasja 1954. aastal sündinud Soome Vabariigi kodaniku suhtes. Mees saabus Lohusalu sadamasse väikealusega. Mees ületas Eesti Vabariigi ja Soome Vabariigi riigipiiri ning saabus Eesti Vabariiki rahvusvaheliseks liikluseks mitte kasutatavasse sadamasse.

24. juunil saabus Suurbritanniast Paljassaare sadamasse kaubalaevaga 1982. aastal sündinud Süüria Araabia Vabariigi kodanik. Mehel ei olnud kehtivat viisat ega elamisluba. Talle vormistati piiril väljastatud sisenemiskeeld.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Omastamine

22. juunil sai politsei teate, et 18. juunil omastati Haapsalus Saue tänaval arvutikott koos sülearvuti ja muude esemetega. Vargusega tekitati kahju ligi 750 eurot.

Pärnumaa

Vargused

24. juunil sai politsei teate, et varem sarnaste tegude eest karistatud 48-aastane mees möödus Paikuse alevis Pärnade puiesteel kaupluses kassadest alkoholi eest tasumata. Tegu jäi lõpule viimata, sest kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis ta üle politseile.

24. juunil sai politsei teate, et Häädemeeste vallas siseneti katuseluugi kaudu sõiduautosse Range Rover ja varastati rahakott, sularaha ja kaks paari päikeseprille. Vargusega tekitati kahju ligi 1170 eurot.

22. juunil sai politsei teate, et Pärnus Lubja tänaval varastati lukustamata musta värvi jalgratas Scott. Vargusega tekitati kahju ligi 670 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

24. juunil sai politsei teate, et Tootsi alevis ründas alkoholi tarvitanud 46-aastane mees oma 36-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

23. juunil sai politsei teate, et Märjamaa vallas ründas 40-aastane mees 37-aastast meest.

22. juunil sai politsei teate, et Kohila alevis lõi 41-aastane mees oma 70-aastast isa.

22. juunil sai politsei teate, et Rapla vallas Kodila külas ründas 29-aastane mees 38-aastast meest.

Saaremaa

Kehaline väärkohtlemine

24. juunil sai politsei teate, et Kuressaare linnas Kevade tänaval lõi 60-aastane mees 45-aastast meest. Politsei pidas 60-aastane mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

24. juunil sai politsei teate, et Muhu vallas külalistemajas eiras alkoholi tarvitanud 53-aastane mees teiste inimeste poolt renditud ruumidest lahkumise nõuet ja lõi tal lahkuda palunud 22-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Jõgevamaal elav naine, kes alates märtskuust on teinud ülekandeid väidetava investeerimisega tegeleva ettevõtte kontole. Kuivõrd naine enam ühel hetkel ettevõtte analüütikuga kontakti ei saanud, oma raha pole ta niisamuti kätte saanud, kahtlustab naine pettust. Esialgne kahju on 21 000 eurot.

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 24. juunit teatas tähelepanelik inimene, et Põlva vallas kasutas joobes mees oma elukaaslase suhtes vägivalda. Teatele reageerinud politseinikud leidsid eest joobes ning agressiivse 45-aastase mehe, kes oli löönud 32-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning viis esmalt kainenema. Meedikud viisid naise esmaabiks haiglasse.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

24. juuni õhtul sai politsei väljakutse Kambja valda, kus eakas ema takistas 46-aastasel joobes pojal sõitu minemast, mispeale mees ägestus ning lõi korduvalt 70-aastast ema. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine meedikute abi ei vajanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ööl vastu 24. juunit puhkes Tartus Turu tänaval viibinud noorte vahel rüselus, misjärel pöördus traumapunkti 20-aastane noormees. Sündmuskohalt toimetas politsei kainestuskambrisse kaks meest vanuses 21- ja 20-eluaastat.

Valgamaa

Vargus

22. juunil varastati Tõrvas veekogu kaldale hetkeks järelevalveta jäetud kott koos seal olnud asjadega. Omanik leidis küll koti lähedalasuvast põõsast mõne hetke pärast üles, kuid selle seest oli ära võetud rahakott ja üks mobiiltelefon. Vargusega tekitatud kahju on 230 eurot.

Ähvardamine

21. juunil ähvardas 40-aastane mees Valga vallas oma elukaaslast tapmisega. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

Ööl vastu 25. juunit märkasid piirivalvurid Lämmijärvel liikumast kaht objekti. Lähemal kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid järvel liikumas kaks süsta, milles olnud meestele määrati riigipiiriseaduse rikkumise eest 40-eurosed rahatrahvid.

24. juuni peatasid piirivalvurid Aovere-Kallaste-Omedu teel liikunud sõiduauto, mille roolis olnud mehel puudus juhtimisõigus. Ta kõrvaldati juhtimiselt, tema suhtes alustati menetlus ning sõidukile kutsuti järgi juhtimisõigust omav sohver.

24. juuni ennelõunal pöördusid Saatse kordonisse kaks isikut, kes tunnistasid piirivalvureile, et olid Võrumaal Perdaku külas ebaseaduslikult piiri ületanud. Piirivalvurid informeerisid juhtunust piiritaguseid kolleege ning alustasid piiririkkujate osas menetluse.

24. juuni õhtupoolikul kontrollis piirivalvepatrull Peipsi järel liikunud väikelaeva kaptenit, kel tuvastati joove. Mehele määrati meresõiduohutuse seaduse rikkumise eest 128 euro suurune rahatrahv.

23. juunil ennelõunal ületas Eestist väljunud sõiduauto Ford Focus Koidula piiripunkti piirikontrolliks peatumata. Piirivalvurid edastasid info juhtunust Venemaa Föderatsiooni kolleegidele, kes sõiduki kinni pidasid ning ühes eaka sohvriga Koidula piirivalvuritele üle andsid. Piirivalvurid tuvastasid, et auto roolis oli 72-aastane joobetunnustega mees, kelle suhtes alustati riigipiiri seaduse rikkumise tõttu menetlust.

23. juuni pealelõunal märkasid piirivalvurid Võrumaal Pliia külas kahtlasi manöövreid teinud Mercedese kaubikut, mille juht eiras nii STOP märgi nõudeid kui ka piirivalvurite antud peatumismärguannet. Juht peatas mõningase edasisõidu järel siiski oma masina ning selle kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõidukist ühtekokku 29 inimest, kuigi masinas võinuks valmistaja poolt vedada vaid kuute inimest. Sõidukis istmetel ning põrandal istunutest suurem osa olid lapsed, keda juht oma kinnitusel ujuma soovis viia. Kaine ning juhtimisõigust omava juhi suhtes alustasid piirivalvurid liiklusseaduse nõuete rikkumise tõttu menetluse.

23. juunil hilisõhtul peeti Luhamaa piiripunktis Eestisse saabumisel kinni Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduauto Land Rover Discovery. Piirivalvurid avastasid, et 38-aastase mehe juhitud sõiduauto tehasetähis on manipuleerimistunnustega, mistõttu paigutati sõiduk ekspertiisiks tolliplatsile.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

23. juunil sai politsei teate, et Rakveres Laada tänaval korteris tungis 28-aastane mees kallale oma endisele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargused

22. juunil pidas politsei kinni 44-aastase mehe, kes on korduvalt varastanud Rakveres Tallinna tänaval poest kaupa.

23. juunil teatati politseile, et Rakveres varastati Turu platsilt sõiduauto. Tekitatud kahju ja juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. juunil teatati politseile, et Narva-Jõesuus lõi 41-aastane mees oma elukaaslast. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

23. juunil sai politsei teate, et Narvas Pähklimäe tänaval lõi 17-aastane noormees oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

23. juunil sai politsei väljakutse Alutaguse valda, kus 49-aastane mees lõi oma abikaasat. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

23. juunil sai politsei väljakutse Kiviõlis Uuele tänavale, kus seni tuvastamata mees lõi 39-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluses.

24. juunil teatati politseile, et Narva Tallinna maantee korteris lõi 31-aastane mees oma elukaaslast. Mees on kuriteos kahtlustatavana kinni peetud.

Vägivald võimuesindaja vastu

24. juunil pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni alkoholi tarvitanud 73-aastase mehe, kes ründas Kohtla-Järvel Keskallee tänaval korteris ametikohustusi täitnud võimuesindajat noaga. Keegi viga ei saanud.

Vargused

22. juunil sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Järveküla teel poes varastati mehelt rahakott. Kahju on selgitamisel.

23. juunil teatati politseile, et ajavahemikul 20. juuni- 23. juuni varastati Narva Kreenholmi tänaval korterist ehteid. Kahju on selgitamisel..

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.