Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu arengu toetused aitavad COVID-19 mõjusid leevendada (2020-06-22 09:23:57)

18. juunil toimus Maaeluministeeriumis Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014-2020 seirekomisjoni istung, kus koos majandus- ja sotsiaalpartneritega arutati arengukava muudatusettepanekuid ning kiideti heaks arengukava 2019. aasta seirearuanne
.

Arengukavasse lisatakse uus meede - erakorraline ajutine toetus põllumajandustoodete töötlemise ja turustamisega tegelevatele põllumajandustootjatele ning väike- ja keskmise suurusega ettevõtjatele (VKE).

"COVID-19 kriisi tõttu ära langenud turustusvõimalused nii Eestis kui eksportturgudel on avaldanud mõju Eesti põllumajandustootjatele ja toidutööstustele," selgitas maaeluminister Arvo Aller. "Kriisi ületamiseks on ettevõtete jaoks määrava tähtsusega turustusvõimaluste taastumine välisturgudel ning uute ärikontaktide leidmine, mis aitab ettevõtetel kriisist võimalikult kiiresti välja tulla."

Uude meetmesse on kavas suunata investeeringutoetuste raames seni veel kasutamata vahendeid mahus 2,84 miljonit eurot. Selle raames on kavas toetada põllumajandustoodete töötlemise ja turustamisega tegelevaid ettevõtteid kuni 25 tuhande euroga. Meetme taotlusvoor on plaanis läbi viia veel 2020. aasta jooksul.

"Samuti lihtsustame noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise toetuse, väikeste põllumajandustootjate arendamise toetuse ning põllumajandusliku tootmise potentsiaali taastamise toetuse tingimusi," sõnas Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban. Veel planeeritakse tema sõnul arengukava muudatustega laiendada maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise investeeringutoetuse raames abikõlblikke tegevusi, toetades investeeringuid ka mittestatsionaarsetesse masinatesse ja seadmetesse, samuti laiendatakse lühikeste tarneahelate ja kohalike turgude arendamise meetmes toetuse saajate ringi.

Istungil tutvustati ka arengukava 2019. aasta seirearuannet, mille seirekomisjon ka heaks kiitis, ning jagati informatsiooni arengukava rakendamise viimase seisu kohta. 2019. aasta lõpu seisuga on rakendunud kõik arengukava meetmed. Tänavu 31. mai seisuga on arengukava kogueelarvest (992,5 miljonit eurot) toetusi määratud 832,3 miljonit eurot ning väljamakseid tehtud 671,5 miljoni euro ulatuses.

Pikemalt saab Eesti maaelu arengukava 2014-2020 kohta lugeda Maaeluministeeriumi kodulehelt.





Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.