Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EL soovib suurendada taastuvenergia osakaalu (2007-02-22 20:16:08)


8. nädalal toimunud Euroopa Liidu (EL) keskkonnanõukogu arutas kliimamuutustega seotud probleeme, lennuliiklusest tulevate heitmete lisamist kasvuhoonegaaside heitkoguste kauplemissüsteemi ning autodest eralduva süsinikdioksiidi reguleerimist seadusandlusega.

Kliimaküsimustes jõudsid keskkonnaministrid kokkuleppele vähendada EL kasvuhoonegaaside heitkoguseid 30 protsendini, juhul kui ka teised maailma arenenud riigid võtavad endale kohustuse heitkoguste vähendamiseks. Kui sellist rahvusvahelist kokkulepet saavutada ei õnnestu, siis on heitkoguste vähendamine võimalik 20 protsendini.

Keskkonnanõukogu seadis eesmärgi suurendada taastuvenergia osakaalu 2020. aastaks 20 protsendini ning biokütuste osakaalu 10 protsendini. Lõpliku otsuse langetavad EL liikmesriikide peaministrid 8.-9. märtsini toimuval Euroopa Ülemnõukogul.

Enamik keskkonnanõukogul osalenud ministritest toetas autodest eralduva süsinikdioksiidi reguleerimist seadusandlusega, sest senised vabatahtlikud kohustused autotootjatele ei ole tulemust andnud. Ministrid toetasid ka lennuliiklusest tulevate heitkoguste kaasamist
heitkogustega kauplemise skeemi, sest lennuliiklusel on üha suurenev negatiivne mõju kliimale.

Nõukogu arutas ka mullakaitse strateegiat ja direktiivi, mille eesmärgiks on peatada mullaomaduste halvenemine. Keskkonnaminister Rein Randver juhtis oma sõnavõtus kolleegide tähelepanu asjaolule, et mullakaitse direktiiv peaks lisaks muldi ohustavatele probleemidele käsitlema ka muldade hapestumist ja happemuldi. Eesti delegatsioon esitas selle kohta ka deklaratsiooni, mida toetasid Läti, Leedu, Poola, Ungari, Bulgaaria, Rumeenia, Soome ja Rootsi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.02.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.