Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnategevuskava määratleb tegevused elukeskkonna parandamiseks (2007-02-22 10:38:12)


22. veebruaril kiitis Vabariigi Valitsus heaks Keskkonnaministeeriumis valminud Eesti keskkonnategevuskava aastateks 2007-2013, mille alusel hakatakse ellu viima Riigikogus vastu võetud keskkonnastrateegiat.

Keskkonnategevuskavas on toodud olulisemad tegevused, mis aitavad saavutada Eesti keskkonnastrateegias määratletud eesmärke ja seeläbi parandada meie kõigi elukeskkonda.

“Tegevuskava sätestab näiteks meetmed, kuidas vähendada jäätmeteket; saavutada pinna- ja põhjavee hea seisund; kasutada maavarasid säästlikult ja keskkonnasõbralikult; hoida metsakasutus tasakaalus; tagada kala- ning ulukivaru hea seisund ja liigiline mitmekesisus; kõrvaldada nii tööstusest kui ka majapidamisest osoonikihti kahandavad ained; välja arendada keskkonnasõbralik ja mugav ühistransport ning ohutu kergliiklus jne,” loetles keskkonnaminister Rein Randver.

Näiteks on jäätmete käitlemisel (sh elektrijaamade tuhaärastusel) kavas kasutusele võtta parim võimalik tehnoloogia, mis on keskkonnasõbralik ja tõhus, soodustades jäätmete korduvkasutust. Jätkub joogi- ja reoveesüsteemide  kaasajastamine ja rajamine, mürataseme ja õhusaaste vähendamine. Kindlasti tuleb tõhustada merereostuse ja suurõnnetuste ennetamist ning nendele reageerimise võimekust, rõhutas minister.

Keskkonnategevuskava hõlmab nii Euroopa Liidu suunalisi tegevusi kui ka valdkondi, mis lähtuvad siseriiklikest huvidest (näiteks jääkreostuse likvideerimine, energeetikasektori keskkonnamõju). Aastani 2013 kehtiva kava elluviimine maksab hinnanguliselt üle 100 miljardi krooni. Vajaliku raha investeerivad eelkõige Euroopa Liidu erinevad fondid, Eesti riik, kohalikud omavalitsused ning ettevõtted.

Keskkonnategevuskava koostamise ning hilisema aruandluse ja hindamise läbiviimise juhtministeerium on Keskkonnaministeerium, kaasatud on Sotsiaal-, Sise-, Majandus- ja Kommunikatsiooni-, Põllumajandus- ning Haridus- ja Teadusministeerium. Tegevuskava on plaanis kolme aasta järel läbi vaadata ja vajadusel täiendada.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.02.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.