Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pakane tembutab jälle (2007-02-22 07:42:42)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 21. veebruaril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Taas on ilm pakaseline. Suurem külm peaks taanduma uue nädala alguseks, kuid miinuskraadid püsivad ka siis.
Neljapäeval ja reedel mõjutab meie ilma Soome pakaselise kõrgrõhkkonna lõunaosa. Ilm on selge, rannikualadel vähese või vahelduva pilvisusega. Kirde- ja idatuuled puhuvad 3-7 m/s. Öösiti on külma 20...28, päeval 8...14 kraadi. Nädalavahetuseks nihkub kõrgrõhukese Venemaa kohale, Eestit mõjutab selle rõhkkonna lääneosa.
Laupäev on valdavalt selge, pühapäev vähese või vahelduva pilvisusega ja olulise sajuta. Tuul on kagust, puhudes 4-8, rannikualadel kuni 12 m/s. Laupäeva ööseks on oodata 18...26 ja päevaks 8...13 külmakraadi.

Pühapäeva öösel langeb õhutemperatuur -14...-21 kraadini, päeval tõuseb -6...-12 kraadini.

Esmaspäevast kolmapäevani mõjutab meie ilma Norra merelt itta liikuv ja Läänemere lõunaosa kohal hääbuv madalrõhkkond. Ilm on muutlikult pilves, hooti sajab lund.

Esmaspäeval ulatub kagutuule kiirus 5-10, iiliti 15 m/s, teisipäeval pöördub tuul itta, kolmapäeval aga üle kirde põhja, nõrgenedes 3-7 m/s. Õhutemperatuurid tõusevad. Esmaspäeva öösel on külma veel 12...18 ja päeval 6...12 kraadi. Ööl vastu teisipäeva on oodata 8...15 ning päeval 3...7 külmakraadi. Kolmapäeva öösel jääb õhutemperatuur -5...-10 ja päeval -1...-5 kraadi piiresse.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -7 kraadist Lääne-Eesti saartel -12 kraadini Ida-Eestis, mis on normist 4...6 kraadi külmem. Sademeid on oodata 5 - 7 mm, mis on normi piires. 

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.