7. juunil tähistati ülemaailmset toiduohutuse päeva. Kampaania eesmärk on tõsta teadlikkust toiduohutusest ja kutsuda kõiki toiduahela osalisi koostööle.
Maaeluministeeriumi toiduohutuse asekantsleri Hendrik Kuuse sõnul annab toiduohutuse päev hea võimaluse pöörata tähelepanu sellele, et toiduohutus on kõigi huvides ning seetõttu ka kõigi vastutus. "Toiduohutusel on otsene mõju inimese tervisele, mistõttu peavad kõik toiduahela osalised panustama, et tagata ohutu toit," ütles Kuusk.
Toiduohutuse tagamiseks saab anda oma panuse igaüks. Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) on koostanud 5 lihtsat soovitust, mida selleks järgida: hoia puhtust, eralda valmistatud toit toorest, küpseta põhjalikult, säilita toitu ohutul temperatuuril ning kasuta puhast vett ja värsket toitu. Täpsemad juhised saab kätte WHO kodulehelt.
Toiduohutuse päeva on ellu kutsunud ÜRO Peaassamblee ning kampaaniat korraldatakse teist aastat järjest.
Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade