Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Peaminister keskkonnapäeval: "Väljume kriisist rohelisemana!" (2020-06-05 16:15:38)

Tänase ülemaailmse keskkonnapäeva puhul märgib peaminister Jüri Ratas oma videopöördumises, et keskkonna ja jätkusuutliku arengu teemad on Eestimaa inimeste jaoks üha olulisemad ning seetõttu peame praegusest kriisist tulema välja digitaalsema ja rohelisemana.

"Loomulikult on koroonakriis viimastel kuudel mõjutanud oluliselt meie harjunud elukorraldust ning andnud palju mõtteainet. Samas on kliima soojenemine endiselt suur mure ning igas kriisis on peidus ka uued võimalused, mis tuleb üles leida. Eesti peab vaatama tulevikku ja otsima lahendusi, kuidas meie kahjulikku keskkonnajälge vähendada," lausus peaminister.

Ratas tõdeb, et meil kõigil tuleb pingutada selle nimel, et saaksime oma järeltulijatele anda edasi puhtama ja ilusama planeedi. "Peame jätkama vastutustundlikku tarbimist, vanu asju ja materjale taaskasutama, oma jäätmeid sorteerima, mõtlema tõsiselt enda igapäevaste liikumisharjumuste üle ning eelistama võimalusel kodumaiseid tooteid. Maailma muutmine algab eelkõige meie enda mõtetest ja käitumisest."

Ülemaailmset keskkonnapäeva peetakse 5. juunil alates 1974. aastast, et juhtida valitsuste, ettevõtete ja kodanike tähelepanu pakilistele keskkonnaprobleemidele.

Vaata videopöördumist https://youtu.be/I-iKG8zgO5o

Vaata videopöördumist venekeelsete subtiitritega https://youtu.be/9rEa8RiuVzY



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.