Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaettevõtlusfondi valitseja riigihanke võitja on valitud (2020-06-03 08:51:33)


28. mail sõlmis Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) lepingu rahvusvahelise hanke "Maaettevõtlusfondi valitseja leidmine" võitjaga, kelleks on MJP Investment OÜ.

Maaettevõtlusfondi eesmärk on kapitalile juurdepääsu parandamine bio- ja maamajandusettevõtetele. Fond aitab kaasata erakapitali maamajandusettevõtete investeerimisvõimaluste laiendamiseks. Loodav fond hakkab pakkuma kasvu- ja laienemiskapitali, aitab tugevdada ettevõtete finants- ja kapitalibaasi, võimaldab ellu viia uusi projekt ning laieneda uutele turgudele.

"Loodav fond pakub põllumajandus- ja toiduainesektorile ning maaettevõtjatele täiendava rahastamisallika. Euroopa Liit on roheleppe raames võtnud suuna rohelisema majanduse suunas, mis loob ka meie ettevõtjatele häid võimalusi. Avaliku ja erasektori vahendite kaasamine annab võimaluse ettevõtetele oma tegevuse laiendamiseks ja uute ärivõimaluste kasutamiseks," ütles maaeluminister Arvo Aller.

"MES panustab maaettevõtlusfondi 10 miljoni euroga, millele fondijuht kaasab lisaks vähemalt 20 miljonit eurot erainvestorite raha. Usume, et erainvestorid on loodavasse fondi investeerimisest huvitatud ning seeläbi saavad areneda nii toiduainetetööstuse- kui ka teised ettevõtted, samuti laieneb ka investorite ja ettevõtjate koostöö," lisas MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg.

"Põllumajanduse ja maaelu sfääris tegutsevatel ettevõtjatel on palju häid mõtteid ja ideid, kuidas oma äri arendada, kuid sageli jääb asi katki kas tagatispositsioonide nõrkuse tõttu või saab takistuseks omakapitali vähesus. Loome fondi, et hõlbustada Eesti maaelu ettevõtetel juurdepääsu pikaajalisele omakapitali suurendamise võimalusele. Nii saame tugevdada sektori ettevõtete arengu- ja laienemisvõimalusi ning seda ka rahvusvahelisel turul. Lisaks soovime toetada sektori ettevõtteid äri- ja finantsnõustamise tasandilt," lausus MJP Investment OÜ juhatuse liige Jaan Paavel.

Fondi investeerimistegevuse planeeritav algus on 2021. aasta esimene poolaasta.



Allikas: Maaelu Edendamise Sihtasutuse, Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.