Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avalikel üritustel toidu müüjate kontrollimisel tuvastati üle poolte puhul puudusi (2020-06-02 08:52:59)

Veterinaar- ja Toiduamet kontrollis eelmisel aastal avalikel üritustel, tänavatel ja maanteede ääres kokku 598 toidu müüjat, kaheksal juhul peatati tegevus.

VTA toiduosakonna juhataja Kairi Ramjalg toob välja, et kontroll turgudel, laatadel ja tänavatel toidu käitlemise üle oli eelmisel aastal üheks prioriteetseks teemaks. "Eesmärgiks oli avalikel üritustel, tänavatel ja maanteede äärsete kauplejate järelevalve, et veenduda toidu müügi nõuetekohasuses. Erilist tähelepanu pöörati toidu jälgitavusele ning säilitamistingimustele," selgitas Ramjalg.

"Peamisteks probleemideks, mis kontrollide käigus tuvastati, olid puudulik toidu jälgitavus ja toidualase teabe esitamine, temperatuurinõuete rikkumine ning tervisekontrolli puudumine personalil. Käitlejad, kes müüvad oma toodangut avalikel üritustel, peavad sellisest tegevusest ametit teavitama, kuid järelevalve käigus selgus, et 25% kontrollitud käitlejatest polnud ametit oma tegevusest teavitanud," kirjeldas Ramjalg esinenud puuduseid.

Tulemustega ei saa kindlasti rahule jääda. "Kuna 376 käitlejale tehti järelevalve käigus kas märkus, ettekirjutus või peatati tegevus, siis näitab see selgelt, et esineb palju puuduseid. Juhul kui tuvastatakse raske rikkumine - tagatud pole nõutav temperatuur või pole tõendatud toodete päritolu, siis käitleja tegevus peatatakse, sest oluline on, et tarbijani jõuab vaid nõuetekohaselt valmistatud ning tõendatult ohutu ja tarbimisväärne toit," kinnitas Ramjalg.

Enim kontrolle tehti Harjumaal (194), sellele järgnes Jõgevamaa-Tartumaa (102) ja Virumaa (77). Kõige enam viidi 2019. aastal kontrolle läbi avalikel üritustel, kokku 421 käitlejale, mis on ligikaudu 70% kõigist avalikel üritustel, tänavatel ja maanteede ääres teostatud kontrollidest.

Veterinaar- ja Toiduamet jätkab ka sellel aastal avalikel üritustel, tänavatel ja maanteede ääres kontrollide teostamist. Samadest põhimõtetest lähtuvalt kontrollitakse ka kauplejaid, kes pakuvad oma toodangut kaubanduskeskustes või poodides asuvatel ajutistel rendipindadel, nagu näiteks peaukse ees või müügipindade vahelistes koridorides. Juhul kui tuvastatakse tõsine rikkumine, siis on ametil õigus peatada toidu müüja tegevus ning rakendada sunniraha.



Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.