Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo (2020-06-01 08:20:35)

Esmaspäev, 1. juuni

· Esmaspäeval ja teisipäeval, 1. ja 2. juunil on keskkonnaminister Rene Kokk Ida-Virumaal. Esimesel päeval on kohtumised Narva linnavalitsuses, käiakse Auveres ning Eesti Energia kaevanduses.

Teisel päeval kohtumised Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni kohalike töötajatega, samuti külastab minister Järve Biopuhastust, Kohtla-Järve linnavalitsust ning Purtse fenoolisood ja Purtse sadamat.



· Mäe- ja töötleva tööstuse ettevõtted saavad taas taotleda KIKist toetust oma tootmise ressursikasutuse tõhustamiseks. Taotlusi saab E-toetuse keskkonnas sisestama hakata esmaspäevast, 1. juunist ning esitada alates 15. juulist kell 12.00. Tegemist on lõpptähtajata vooruga ning toetust antakse kuni vooru eelarve täitumiseni taotluste esitamise järjekorras. Toetuse töötas välja Keskkonnaministeerium ja toetust jagatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist. Rohkem teavet KIKi kodulehelt.



· KIK avab loodus- ja keskkonnahariduskeskuste kriisitoetuse taotlusvooru. Toetust saavad taotleda keskkonnahariduslikke aktiivõppeprogramme pakkuvad mittetulundusühingud ja sihtasutused. Valitsuse otsusega eraldatud 150 000 eurot aitab keskustel tasuda tekkinud kulude eest perioodil 12. märts kuni 31. detsember 2020. Toetust saab taotleda E-toetuse keskkonnas kuni 15. juuni 2020. Täpse info toetuse kohta leiab KIKi kodulehelt.



Kolmapäev, 3. juuni

· Keskkonnaminister Rene Kokk allkirjastab Eesti Vabariigi ja Euroopa Keskpika Ilmaennustuse Keskuse (ECMWF) vahelise ECMWF asutamise konventsiooniga ühinemist käsitleva kokkuleppe. ECMWF delegatsiooni esindab peadirektor Dr Florence Rabier.



Neljapäev, 4. juuni

· Neljapäeval, 4. juunil algavad Keskkonnainspektsiooni korraldusel traditsioonilised tragimistööd Peipsil mis toimuvad kahes etapis. Esimene etapp toimub 4. ja 5. juunil, ülejäänud kolm talgupäeva toimuvad järgmisel nädalal, siis löövad löövad kaasa ka harrastuspüüdjad ja kutselised kalurid. Tragimine on hüljatud püügivahendite koristamine, teisisõnu toimuvad järve koristustalgud.



Reede, 5. juuni

· Reedel, 5. juunil ehk maailma keskkonnapäeval ühinevad Peipsi järvel Keskkonnainspektsiooni iga-aastane tragimisega keskkonnaminister Rene Kokk ja Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Laupäev 5. ja pühapäev 6. juuni



· 6.-7. juunil toimub üle-eestiline loodusvaatluste maraton, mille üheks kaaskorraldajaks on ka RMK Pähni külastuskeskus. 6. juunil saab ajavahemikel 14.30-15.30 ja 17.30-19.30 RMK Pähni külastuskeskuse väliõppeklassis taimede määramisel abi küsida Tartu Ülikooli taimeökoloogia ja ökofüsioloogia doktorilt Jaak-Albert Metsojalt. Vaatlusalal on soovitatav käia iseseisvalt ning taimeliikide määramiseks alla laadida mobiilirakendus Flora Incognita https://floraincognita.com/apps/flora-incognita-app/?noredirect=en_US


Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.